Sport

2013.02.05. 11:11

Artner Tamás Kulcsár Kornél sérüléséről

A Haladás vezetőedzője kissé kiakadt azon, hogy - szerinte - az egyik portál azt sugallja: a szakmai és az orvosi stáb (is) tehet Kulcsár Kornél és Kalász Milán sajnálatos sérüléséről.

Pum András

Mint arról beszámoltunk, a hétfői MR-vizsgálatok kimutatták, hogy porcműtét és hosszabb kihagyás vár a Haladás két középpályására, Kalász Milánra és Kulcsár Kornélra. A rangado.hu részletesen leírja, mitől sérülhetett meg a két futballista, a cikkben a futballisták menedzsere, Illés Zoltán is megszólalt. Az anyagban többek között arról is szó esik, hogy - Artner Tamás állításával ellentétben - Kulcsárnak korábban nem volt súlyfeleslege, ellenkezőleg: a fokozott munka miatt dőlt ki a futballista: " A közelmúltban Artner Tamás vezetőedző így nyilatkozott: „Kulcsár Kornélnak bevizesedett a térde. Három-négy kiló súlyfelesleggel érkezett vissza hozzánk, vélhetően ez is közrejátszik sérülésében.” A mostani vizsgálatok során kiderült, hogy szó sincs súlyfeleslegről, a testzsír-százaléka négy százalékkal csökkent. Lehet, hogy a testtömegre nem fogyott, de ez azért van, mert rendszeresen konditeremben (is) edz. A dupla munka miatti fokozott terhelés, illetve az, hogy ilyen hidegben rendszeresen műfüvön edz, nyírta a térdét." - olvasható a portálon.

Majd így folytatódik a cikk: "Székesfehérváron Mohácsi János doktor az MR-vizsgálat után kiemelte, hogy erre az ellenőrzésre már régen sort kellett volna keríteni, akkor talán megelőzhető vagy csillapítható lett volna a probléma. Úgy vélte, Kulcsár és Kalász részéről is nagy akaraterő kellett, hogy ilyen állapotban eddzenek, mert elég komoly fájdalommal járhatott."

Kulcsár Kornélra is hosszabb kihagyás vár

Nos, Artner Tamás a Szombathelyi Haladás vezetőedzője reagálni kívánt a megjelentekre.

- Kulcsár Kornél egy éve - nem kis menedzseri nyomásra - került a Haladáshoz. A klub utolsó mentőövet dobott számára, Kaposváron ugyanis sorozatos fegyelmi vétségei miatt kitelt a becsülete - jelezte Artner Tamás a www.haladas.hu oldalon. - A Haladás tehát adott neki egy lehetőséget, hogy az NB I-ben újra felépítse magát. Ezt ő úgy hálálta meg, hogy minden héten sorozatosan edzéseket hagyott ki, nem akadt olyan hét, amit rendesen végigdolgozott volna. A szakmai stáb folyamatosan kapta a telefonokat kilengései és tartozásai miatt - mi ezt megpróbáltuk orvosolni, támogattuk, segítettünk neki, de nem jutottunk eredményre. Az ősz végén rejtélyes körülmények között megsérült, azt, hogy hogyan, meg kellene kérdezni Illés Zoltántól, a futballista menedzserétől - talán választ adna rá. Ezután Kornél nem tartotta be az orvos által előírtakat, idő előtt megszabadult gipszétől és megint belevágott az éjszakába. A téli szünet alatt folyamatosan bizonygatta, hogy edz és jó állapotban van, a sajtón keresztül üzengetett nekem - gondoljuk, hogy kiknek a nyomására. Úgy ment el a belgiumi próbajátékra, hogy arra fizikálisan alkalmatlan volt - ez hamar ki is derült.

- Kulcsár egy héttel később kapcsolódott be csapatunk felkészülésébe, megítélésünk szerint négy-öt kiló súlyfelesleggel és nem egészségesen jelent meg - folytatta Artner Tamás. - Masszőrünkkel és orvosunkkal próbáltuk meggyőzni, hogy hagyjon ki edzéseket, inkább építse fel magát. Azonban ő - nyomásra - eltitkolta, hogy nem egészséges. Mióta elkezdtük a munkát, háromszor nem edzett műfüvön, tehát nem lehet erre, valamint a szakmai és orvosi stábra fogni sérülését. Ráadásul kihagyattuk vele az edzőmeccsek nagy részét is. Csak az utolsó két felkészülési-mérkőzésen játszott, egy félidőt a ZTE ellen, és egy teljes meccset az NB II-es csapatban. Ám ekkor is azt bizonygatta, hogy egészséges. Nagyon sajnáljuk, hogy műteni kell Kulcsárt, de ami bekövetkezett, az nem a szakmai és orvosi team felelőssége, hanem az őt a háttérből presszionáló menedzseré. Kornél ugyanazt az elbírálást kapta, mint a többi, tisztességgel dolgozó játékosunk, ám ezzel folyamatosan visszaélt. Amíg én vagyok a Haladás edzője, addig azok a játékosok lépnek pályára, akik a meccseken és az edzéseken, valamint a magánéletben tisztességes teljesítményt nyújtanak, tisztességesen viselkednek. Sérelmezzük, hogy Illés Zoltán olyan kijelentéseket tett másik értékes játékosunkkal, Kalász Milánnal kapcsolatban, ami a klubra és a szakmai stábra nézve egyaránt negatív. Az ő sérüléséről sem tehetünk, hiszen Milán a hosszú évek alatt edzett annyit műfüvön, hogy ilyen sérülések sajnos előfordulnak. Mielőbbi gyógyulást kívánunk Kulcsár Kornélnak és Kalász Milánnak!

- Meglepődve olvastam Tamás nyilatkozatát, nagyon sajnálom, hogy így félreértelmezte az írást, az én olvasatomban ugyanis teljes másról szól a cikk, szó sincs arról, hogy a klubot, a szakmai vagy az orvosi stábot bíráltam volna - mondta Illés Zoltán. - Ráadásul - mint az olvasható is - csak az első bekezdés hangzott el az én számból. Húsz éve ismerjük egymást Tamással, szerintem nem a sajtó az a plénum, ahol ezt meg kellene beszélnünk. Már csak azért sem, mert hétfőn a kórházból elsőként őt hívtam a játékosokat érintő hírekkel, teljesen normális hangnemben beszéltük meg a dolgokat. Szóval értetlenül állok a dolgok előtt, hiszen még egyszer hangsúlyozom: sem a klubot, sem a szakmai, sem pedig az orvosi stábot nem állt szándékomban bírálni, de azt gondolom nem is kritizáltam. Abszolúlt elismerem Kelemen doktor munkáját is, aki mindent megtesz a csapatért, nekünk is sokat segített, tisztában vagyok vele, hogy az MR-időpontját nem tudja befolyásolni. (A cikkben megjelent, hogy Kalász Szombathelyen február végére kapott időpontot...- a szerk.) Tisztában vagyok vele, hogy idehaza télen csak műfüvön lehet edzeni, ami nyírja a játékosok térdét - nem véletlenül utaznak külföldre ilyenkor a csapatok. Kulcsár két hete jelezte, hogy fáj a térde, Kalász egy hónapja panaszkodott a térdére, ám a szakmai stábnak erről nem szólt. És ami még Kulcsárt illeti: sem én, sem aki velem együtt dolgozik nem próbálta meg semmilyen irányban presszionálni a futballistát. Visszautasítom, hogy menedzseri nyomásra került a Haladáshoz - ekkora befolyásunk egyetlen klubra sincs.
Artner Tamás támogatta Kulcsár leigazolását, tudta hogy jön Szombathelyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!