Sport

2013.02.27. 10:07

Szombaton már üzemel a beléptetőrendszer a Haladás-pályán

Korábban megírtuk, a szombati, Siófok elleni meccsen még nem üzemel a beléptetőrendszer, mivel a jegyek és bérletek nem érkeztek meg. Nos, változás állt be: az ígéret szerint szerdán megérkeznek a belépők, így a drukkerek a hétvégén mégiscsak birtokukba vehetik a rendszert.

Pum András

A beléptetőrendszerről tartott kedd este hat órakor sajtótájékoztatót a Szombathelyi Haladás vezetése, a klubot Tóth Miklós ügyvezető igazgató és Gyimesi Csaba projektvezető képviselte - olvasható a haladas.hu-n. A média munkatársai mellett néhány Hali-szurkoló is tiszteletét tette az eseményen.

A lényeg: az előzetes tervekkel ellentétben szombaton mégis üzemel a beléptetőrendszer, hiszen szerdán megérkeznek az új jegyek.

A legfontosabb tudnivalók. A jegyvásárló szurkoló odasétál a hat hazai pénztár egyikéhez, majd kér egy jegyet és bediktálja nevét, születési dátumát és lakcímét. Ezeket az adatokat a pénztáros felviszi a számítógépre, majd a kinyomtatott jegyet odaadja a drukkernek. Egy apróság: fizetni változatlanul kell a tikettért... Ez a művelet a teszt szerint két percet vesz igénybe. A néző kezében az immáron névre szóló belépővel, odasétál a forgókapuhoz, a leolvasó elé tartja a tikettet, az csippenik egyet, majd optimális esetben megjelenik a bebocsájtást jelentő zöld nyíl. Ezután a forgókapu is fordul egyet, be kell állni, lökni egyet rajta és az ember máris bent van a létesítményben.

Fontos tudni, hogy egy néző összesen hat jegyet vásárolhat, de azoknak is tudnia kell az adatokat, akiknek a részére a belépőket megveszi. A családi jegy viszont megszűnik. A szurkolók adatait 24 óráig őrzi meg a rendszer, majd törlődik, így legközelebb is ugyanilyen módon juthatnak be a fanatikusok a meccsre. Ezen segít majd a később bevezetésre kerülő szurkolói kártya, mivel akkor csak elég lesz átnyújtani a kártyát, és a néző már kapja is a jegyet.

A bérleteseknek egyelőre nem kell leváltaniuk bérleteiket, ők a Rohonci úti nagykapun, azaz az autók számára fenntartott nyitható kapun keresztül mehetnek be. Csakúgy mint az ingyen-, és tiszteletjegyesek, hiszen az idő rövidsége miatt számukra sincs lehetőség lecserélni a régi kártyájukat újra. Tehát a 70 év felettiek, a 10 év alattiak, az utánpótlás-focisták, öregfiúk, stb. a Siófok ellen még a hagyományos módon, a nagykapun keresztül léphetnek be a stadion területére. A jövő héttől - a tervek szerint - viszont muszáj lesz lecserélniük belépőiket, egy egyszeri 500 forintos díj ellenében egy gyakorlatilag korlátlan időre szóló plasztiklapot kapnak.

A bérletesek kocsival is behajthatnak a stadion területére, ez nem változik. Annyi igen, hogy szombaton - bérleteik felmutatásával - csak a Rohonci út felől hajthatnak be járgányaikkal. Az új bérleteket a gépkocsibejáró melletti leolvasón kell lehúzni.

A kamerarendszer is üzemel már szombaton, ez azt jelenti, hogy 72 órán keresztül megőrzik a szurkolókról készített felvételeket, majd - ha csak valamilyen rendbontás nem történik - törlik a felvételt.

A héten jegyek elővételben csütörtökön és pénteken 15-18-ig, szombaton 10-12-ig vásárolhatóak a stadion vendégpénztárában. Azért itt, mert ez van legközelebb a szerverszobákhoz, tehát ha valami galiba akad, az illetékesek gyorsan orvosolhatják a problémát. Szombaton egy pénztár már délután egykor kinyit, a többi pedig délután kettőtől várja a zöld-fehér szimpatizánsokat.

A klubvezetők nyomatékosan kérik a szurkolókat, hogy a beléptetőrendszer miatt lehetőség szerint a szokásosnál jóval hamarabb érkezzenek a stadionhoz, elkerülve a sorbanállást.

Tóth Miklós (balról), Gyimesi Csaba és Vörös Csaba a megbeszélésen (Fotó: haladas.hu)

Ha már sorbanállás. Tóth Miklósék azt is elmondták, amennyiben szombaton nagyon nagy sorok alakulnak ki, és a helyzet tarthatatlanná válik, akkor a pénztárosok nem kérik a személyes adatokat, csak azt kell megmondani, hová kéri a néző a jegyet. Utána azonban ugyanúgy le kell húzni belépőjét a leolvasónál.

Természetesen - mint ahogy az egyik fórumról jól ismert köbüki kolléga is megjegyezte - bárki bármilyen adatot bediktálhat a jegyvásárlásnál, a pénztáros nem kérheti el okmányait. Köbüki úgy vélte, szombattól megannyi Clint Eastwood, Monica Lewinsky és Bill Clinton teszi tiszteletét  a Hali-meccseken. Valóban, a jegyvásárlásnál - miután az még közterület - csak a rendőr igazoltathaná a szurkolót, ám bent, a stadion területén azonban már más a helyzet, hiszen a klubnak joga van arra, hogy a tiketten szereplő nevet összevesse a személyiben szereplő adatokkal.

Tóth Miklós és Gyimesi Csaba hangsúlyozta: felkészültek arra, hogy lesznek elégedetlenkedők, ugyanakkor előbb-utóbb mindenkinek meg kell békélnie azzal, csakis a fenti módon juthat be a stadionba. Mint megtudtuk, március közepe táján akár saját otthonában is vásárolhat jegyet a néző, a tervek szerint ekkor indul el az online-jegyértékesítés.

A bő egy órás sajtótájékoztató végén amolyan rögtönzött szurkolói ankéttá alakult át a beszélgetés, melyen a drukkerek és vezetők megvitatták a csapat ügyes-bajos dolgait is. Negyed kilenc is elmúlt, mire kiürült a különterem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!