Sport

2013.02.07. 15:21

Visszavágót játszik Szolnokon a Falco

Szombathely - A kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjének a visszavágóján pénteken, 18 órakor a Szolnok vendégeként lép pályára a hatpontos előnyben lévő SZOVA-Trend Optika KC Szombathely.

Tóth Gábor

A csata első, keddi, szombathelyi felvonásán óriási meglepetésre 79-73-ra verte a Falco a válogatott játékosok, minőségi légiósok egész sorát felvonultató Szolnokot. A tulajdonképpen pénzügyi korlátok nélkül dolgozó, a bajnokságban és a kupában is címvédő Olaj azonban van olyan jó csapat, hogy ezt a hátrányt minden gond nélkül eltüntesse hazai pályán. Mindenesetre a sárga-fekete gárda kedden azért megmutatta, hogy van keresnivalója sokkal magasabban jegyzett riválisa ellen.

- A keddi győzelmünket nyugodtan sorolhatjuk a bravúr kategóriába - fogalmazott Bencze Tamás, a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely mestere. - A mérkőzés nagy részében mi diktáltuk a tempót, azt játszottuk, amit megbeszéltünk, volt, amikor már 17 ponttal is vezettünk. Ám a Szolnok nagyon erős, bünteti a megingásokat, 68 pontos rohamokra képes. Amikor az Olaj elképzelése valósult meg a pályán, amikor belekényszerültünk a felállt védelem elleni játékba, akkor bajban voltunk. A két csapat teljesen más stílust képvisel, amelyik rákényszeríti akaratát az ellenfelére, az lépéselőnybe került. Hatpontos előnnyel utazunk Szolnokra, de szerintem még mindig az Olaj a továbbjutás esélyese. Ellenfelünknek olyan bő a kerete, hogy volt olyan játékosa, aki pályára sem lépett Szombathelyen a legtöbb magyar gárda elfogadná ezeket a mellőzött kosarasokat. Ennek megfelelően a házigazda vélhetően erős tempót diktál majd, hiszen hosszabb kispaddal, ezáltal jobb erőnléttel rendelkezik. Nagyon észnél kell lennünk a kezdésnél. Ha az első negyedben tartani tudjuk a lépést, akkor belekényszeríthetjük a Szolnokot egy szoros meccsbe. Nekünk most tényleg nem nyomja tét a vállunkat, ezért felszabadult játékot várok a fiúktól. Ha pedig a hajrá szoros lesz, és a házigazda izgulni kezd, akkor bármi megtörténhet. Sok esélyünk nincs Szolnokon, de egyszer már megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Mért ne jöhetne össze a továbbjutás?

Zaljko Zagorac elemében volt a Szolnok elleni első mérkőzésen, 20 pontig jutott, dobott három triplát is. Ismét fontos szerep vár rá. Fotó: Szendi Péter

A klub vezetése szurkolói buszt indít a mérkőzésre. A részvétel ingyenes. A busz pénteken, 10.30-kor indult az Arena Savaria parkolójából. Érdeklődni Viszket Norbertnél lehet.

Hír még a Falco háza tájáról, hogy következő bajnokit, a Nyíregyháza elleni idegenbeli meccset új időpontban, az eredeti kiírásnál egy nappal korábban, február 15-én, pénteken (18.00) rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!