Sport

2013.03.21. 18:39

Fegyelmi történet

Bár hosszabb szünet van, most az NB I-es futsalbajnokságban, a Swietelsky-Haladás VSE háza táján azért akad teendő.

Tóth Gábor

A szombathelyiek legutóbb március 10-én léptek pályára Győrben, a Magyar Kupa döntőjében - ahol ezüstérmet szereztek. Legközelebb április 4-én, szintén Győrben, bajnokin kell meccselniük. Azonban a "szünet" alatt is akad dolguk a zöld-fehéreknek. A legérdekesebb ügy egy fegyelmi eljárás, ami már régóta húzódik. A történet január 14-éig nyúlik vissza, amikor is az erős havazás miatt a Haladás a Cső-Montage elleni alapszakaszmeccs halasztását kérte a 17. fordulóban. A találkozót elhalasztották, s február 11-én pótolták, a szombathelyiek pedig 8-3-ra nyertek Üllőn. Az üllői egyesület az összecsapás után óvott, mivel a bepótolt mérkőzésen szerepelt a szombathelyieknél Sipos Norbert, aki a meccs eredetileg kiírt időpontjában még nem volt a Haladás futsalcsapatának igazolt játékosa  így a szabályok értelmében nem játszhatott volna.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága február 22-én elutasította az üllői óvást, mivel a Cső-Montage formai hibát vétett. Ugyanakkor saját hatáskörén belül megbüntette a Haladást, levont tőle 4 pontot (ami még nem jogerős) - így viszont a bajnoki három pontot nem kellett a Csőnek adnia. A Haladás 25 pontjával a 6. helyen bejutott a felsőházba, a 19 pontos Cső-Montage gárdájának pedig a 8. hely és az alsóház jutott - amit nehezen emésztenek meg az üllőiek. És minden létező fórumon támadják az MLSZ döntését, pedig a felsőházi és alsóházi rájátszás már javában zajlik...

 

Horváth Péter (labdával) és Halmos Máté (jobbról) rangos oroszországi tornán vehet részt (Fotó: Benkő Sándor)


- Természetesen hibáztunk, amiért meg is kaptuk a büntetést - fogalmazott Somfalvi Csaba, a Swietelsky-Haladás VSE szakosztályvezetője. - Részünkről ezzel a történetet le is zártuk. Igyekszünk az előttünk álló feladatokra koncentrálni. A vélhetően hamarosan életbe lépő pontlevonás miatt tulajdonképpen már nincs esélyünk feljebb lépni a 6. helyről. Így a hátralévő 9 mérkőzésünket megpróbáljuk arra felhasználni, hogy fejlődjünk, hogy a jövő csapatát építsük. Igyekszünk több saját nevelésű játékosnak lehetőséget adni, akik így bizonyíthatják, hogy hosszabb távon is számíthatunk rájuk. Így például a kapuban Jurak Dániel, mezőnyben pedig Schimmer Zoltán és Rácz Benze is pályára fog lépni az elkövetkező hetekben - amire több tehetséges srácnak is van esélye az U19-es csapatunkból.

Továbbá a jövőben megpróbálunk kevesebb kispályás elemet belevinni a játékunkba, igyekszünk közelíteni az igazi, minőségi futsalhoz.További hír, hogy a Magyar Kupa-győztes, bajnoki címvédő, listavezető Győr "kölcsönkérte" a szombathelyiek két játékosát, Halmos Mátét és Horváth Pétert. Az ETO szerdától hétfőig Oroszországban, Norlisk városában vesz részt egy négycsapatos nemzetközi futsaltornán - az orosz Norilsky Nickel, a szlovén Oplast és a kazah Kairat társaságában , de a magyar válogatottnál számításba vett játékosait nem viheti, így szűk a keretet töltötte fel a két szombathelyi játékossal a győriek szakmai stábja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!