Sport

2013.04.08. 16:27

Egy légióssal, Austinnal folytatja a Körmend

Az Alba Fehérvár elleni 48 pontos vereség (91-43) sem múlt el vezetőségi visszhang nélkül a Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapatánál. Ennek leglátványosabb eleme, hogy újabb légióstól vettek búcsút.

Horváth Erika

A múlt szerdai Atomerőmű elleni gyenge teljesítmény, a 26 pontos vereség (67-93) után a körmendi kosárcsapat vezetősége nevében Zsebe Ferenc ügyvezető pénzbüntetést helyezett kilátásba, amit a hátralévő meccseken nyújtott jó hozzáállással és jó játékkal meg lehetett volna váltani.

A folytatás ismert: szombaton az Alba Fehérvár otthonában feltartott kezekkel lépett pályára a piros-fekete gárda, s még nagyobb, 48 pontos zakó következett (91-43). A gödörben lévő együttes újabb nagy fiaskóját újabb megbeszélés követte. Úgy határoztak, hogy a felfüggesztett pénzbüntetést a klub vezetése életbe lépteti, így az edző és a játékosok nem kapják meg a fizetésük egy részét. További intézkedés, hogy az amerikai Matthew Shaw április 7-én lejárt szerződését nem hosszabbítják meg. Bár a másik légiós, Kyle Austin teljesítményével sem elégedettek, szakmai okokból ő még a keret tagja marad.

A Körmend vezetősége nem elégedett a légiósokkal sem. Ám míg Kyle Austin (balról) maradhat, Matt Shaw-nak mennie kell (Fotó: Kiss Teodóra)

- Egyrészt, mert több poszton használható játékos, másrészt pedig vele hosszabb távon is számolunk, amennyiben a folytatásban megfelelő teljesítményt mutat - adott magyarázatot Zsebe Ferenc, aki azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a csapat teljesítményének visszaesése nem vezethető vissza anyagi okokra. A fizetéseket időben rendezik és a szállítóikkal is tartják a megállapodásokban vállaltakat.

- Azért hoztuk meg ezeket az intézkedéseket, hogy a csapat újra olyan teljesítményt és hozzáállást mutasson, ami méltó a körmendi kosárlabdázás fél évszázadához - mondta. - A hátralévő mérkőzések a magyar játékosok számára is lehetőséget jelentenek arra, hogy bizonyítsák: a következő szezonban is számíthatunk rájuk és méltók arra, hogy a Körmend mezét viseljék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!