Sport

2013.05.21. 13:53

Parádés évzáró

Remek játékkal, fölényes győzelemmel búcsúzott az NB I/ B-s tagságát már korábban meghosszabbító HVSE női kézicsapata a szezontól.

Tóth Gábor

Haladás VSE_Rinyamenti KC Nagyatád
30-22 (19-10) 

Szombathely, 150 néző, NB I/B-s női kézilabda-bajnokság, vezette: Bliczkai, Ónodi.

HVSE: TÖMŐ - HORVÁTH 3, PUKLER 5, CSÁSZÁR 61, BOLFÁN 31, GÖNCZÖL 2, MAYER 7. Csere: MÁRKUS (kapus), DEBRECZENI 2, JÁMBOR 1, SZOTÁK 1, GYŐRFFY, PACSIRTA, SZABÓ. Edző: Bölöni Roland.

Nagyatád: Göcz  Schmidt 3, Bőzsöny 1, Balaskó L. 1, Nagy 3, Ghetu 4, Hajdú 3. Csere: Dokics 3, Bozsovics 1, Boza 1, Bálint 1, Balaskó A. 1. Edző: Vártok Ákos.

 

A Haladás egyik fontos játékosa, Gönczöl Tünde emelkedik lövésre (Fotó: Kiss Teodóra)

Az 25. játéknapon a bentmaradást már korábban kiharcoló újonc Haladás tét nélküli meccsen fogadta ellenfelét. Ám a vasiak szépen, győzelemmel akartak búcsúzni közönségüktől. Ennek megfelelően motivált  ráadásul könnyed, felszabadult  játékkal rukkoltak elő.

Az első perctől kezdve irányították a mérkőzést (18. perc: 8-2). A Nagyatád csak szenvedett, nem tudott mit kezdeni a remekül védekező, pontosan támadó, erős tempót diktáló Haladással. Ráadásul a hazaiaknak szinte minden sikerült, így mérkőzés sorsa korán eldőlt (48. perc: 27-16). A remekelő szombathelyieknél mindenki kapott bőven játéklehetőséget, bemutatkozhatott például a másodosztályban a még csak 13 éves Szabó és Pacsirta is.

Bölöni Roland: - Remekül kézilabdáztunk. Büszke vagyok a lányokra, hogy teljesítették a kitűzött célt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!