Sport

2013.06.19. 19:19

A négy közé jutásért harcol a Haladás-Crushers a divízió II-ben

Szombathely - Az ötödik helyen zárta a Magyar Amerikai Football Liga kilenc csapatot felvonultató divízió II-es bajnokságát a Haladás-Crushers. Vasárnap kezdődik a rájátszás.

Tóth Gábor

A divízió II-es bajnokságot tíz csapat kezdte, ám egy visszalépett. Az alapszakaszt a Haladás-Crushers három verséggel, három győzelemmel tudta le, így az ötödik helyen végzett. A szombathelyiek hektikus szezont futottak, arattak bravúrgyőzelmet, ünnepeltek nagy különbségű diadalt, de elbuktak nyerhető meccseket is: Crushers– Újbuda Rebels II. 12-14, Pécs Gringos–Crushers 0-20, Crushers–Dabas Sparks 58-0, Újpest Bulldogs–Crushers 40- 6, Budapest Wolves II.–Crushers 22-26, Crushers–Budapest Hurricanes II. 8-27. Rendkívül szoros volt a mezőny, ha az utolsó, szombati, hazai meccsükön a zöld-fehérek legyőzték volna a Hurricanes II. gárdáját, úgy előreléphettek volna a negyedik helyre, és hazai pályán kezdhették volna meg a rájátszást. Így azonban vasárnap éppen a negyedikként végző, jó ismerős Hurricanes fogadja a vasiakat a négy közé jutásért rendezett meccsen (Budapest, Népliget, 17.00). A négy közé jutásról egy mérkőzés dönt.

A Crushers elkapóját, Zax Norbertet (13) üldözik a Hurricanes védői. Fotó: Szendi Péter

– A helyezésünk reális – értékelt Kovács Miklós, a Haladás- Crushers csapatvezetője, intézője. – Szerény anyagi lehetőségek mellett és szűk kerettel dolgozunk. Ráadásul az utóbbi időben sérülések is nehezítették a dolgunkat. Főleg három alapemberünk, Berki Krisztián, Janzsó Csanád és Tatár Sándor kiesése nagy érvágás. Az utolsó mérkőzésünket is azért buktuk el, mert elfáradt a csapat, alig volt cserénk. Ilyen melegben pedig minden perc pihenő számít – számítana. Ettől függetlenül a célkitűzésünket elértük, bejutottunk a rájátszásba. A vasárnapi mérkőzésen nem mi leszünk az esélyesek, úgy 30 százaléknyi esélyt adok magunknak a győzelemre. De idén például nyertünk már a bajnoki címre is esélyes Budapest Wolwes II. vendégeként, mért ne okozhatnánk ismét meglepetést? Mindenesetre vasárnap küzdeni fogunk a végsőkig, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!