Sport

2013.06.07. 15:37

Hegyikerékpáros-maraton

Remekül teljesítettek a szombathelyi kerékpárosok a Bakonyban rendezett MTB-maratonon.

Tóth Gábor

Bakonybélen rendezték a Kelly's Bakonyerdő Maratont, amely az év második maratonversenye, egyben a mountis (hegyikerékpáros) szezon első Magyar Kupa-futama volt. Az igazán kedvező, 25 fokos melegben 295-en szálltak nyeregbe, az indulók távonként (33, 69 és 100 km) negyed óra csúsztatással rajtoltak - rajtszám alapján, korosztályos bontás nélkül. Végig köves, dózerolt erdei utakon, helyenként hosszabb aszfaltos részeken haladtak.

 

A bakonybéli hegyikerékpáros-maraton vasi dobogósai. Balról: Németh Eszter, Hóbor Péter, Hernáth Kornél, Gergácz Péter (Fotó: Kiss Roland-Sunshine Photo)



Vas megyéből hatan neveztek a versenyre. Gergácz Péter, Hernáth Kornél és Hóbor Péter a 33 km-es távon indult, melynek szintkülönbsége 850 méter volt. Rögtön a rajt után a hétfős élboly . benne a három vasival - kemény tempót diktált, 6 km után Gergácz leszakadt. Csak hárman tudták tartani a Hernáth és Hóbor által diktált sebességet, de a két vasi sportember haladt át elsőként a célvonalon. Kornél végig jó erőben tempózva magabiztos győzelmet aratott az U19-es és az abszolút kategóriában is. Hóbor a Master 1 kategóriában szerezte meg az első helyet. Gergácz is jól tekert, a felnőtt férfiak mezőnyében ezüstérmet szerzett, abszolút kategóriában hetedikként zárt. A kőszegi Németh Eszter a 69 km-es távon szerzett ugyancsak ezüstérmet.

Eredmények, rövid táv (33 km), U19 férfi: 1. Hernáth Kornél 1:17:47 (Agro-Alfa Team). Felnőtt férfi:  2. Gergácz Péter 1:24:28 (ProGym Fitness-Intersport Racing Team). Masters I. férfi: 1. Hóbor Péter 1:18:05 (Agro-Alfa Team). Abszolút: 1. Hernáth Kornél, 2. Hóbor Péter, ... 7. Gergácz Péter. Masters II. női: 2. Németh Eszter 5:25:44 (Száguldó Virágok SE).  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!