Sport

2013.06.21. 16:23

Kiss Nobert: bronzérem kétszer

Nogaro - Az OXXO Energy Truck Race Team szombathelyi pilótája, Kiss Nobert két bronzéremmel folytatta a kamionos Eb-t.

Tóth Gábor

A kamionos Európa-bajnokság harmadik versenyének Olaszország és Spanyolország után Franciaország adott otthont. Kiss Norbert ezúttal is remekül teljesített. Az első időmérőn harmadik lett, s ezt a pozíciót az első futamban megőrizte, a dobogó harmadik fokán zárt. A második futamán is jól versenyzett, de végül lecsúszott a dobogóról, negyedikként zárt. Érdekesség, hogy a második futamban Major Benedeket, Kiss Norbert szintén MAN kamionnal versenyző mindössze 16 éves csapattársát intették le elsőként. Ezzel történelmet írt, a kamionversenyzés történetében ő lett a világ legfiatalabb futamgyőztese. Másnap is meg kellett küzdeniük a nagy meleggel a pilótáknak. Kiss Nobert az első futamban ötödik lett, a második versenyen viszont ismét harmadikként zárt.

Kiss Norbert a dobogón. Fotó: OXXO Truck Race Team

A franciaországi hétvége volt az OXXO Energy Truck Race Team eddigi legsikeresebb versenye, a magyar csapat pilótái most gyűjtötték a legtöbb pontot. Kiss Norbert a 25 pilótát felvonultató mezőny előkelő ötödik helyét foglalja el, míg a csapatversenyben az OXXO negyedik a rangsorban. A következő Eb-futamnak július 6–7-én Ausztria (Österreichring, Spielberg) ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!