Sport

2013.07.29. 17:39

Körmendről az NB I-be

A Haladás korosztályos válogatott játékosa, Szakály Attila kedden ünnepli 21. születésnapját.

Balogh Ádám

Szakály Attila, a Haladás U21-es válogatott játékosa az előző szezonban harcolt ki magának stabil helyet a keretben, a nyári felkészülési mérkőzések többségén pedig kezdőként bizonyíthatott. A Körmendről indult középpályás kedden ünnepli 21. születésnapját..

- A körmendi Kék Sünik ULC-ből kerültem Szombathelyre, nyolcadikos koromban - emlékezett a kezdetekre Szakály Attila. - Először a Haladás VSE-ben játszottam, de már annak tudatában, hogy a következő évtől megkezdi működését az akadémia, amelynek én is az első tagjai között lehettem. Reggel edzéssel indítottunk, utána iskolába mentünk, majd tanulószoba következett. Délután még egy tréning, aztán egy kis szabadidő után takarodó. Sok mindenről le kellett mondanunk, de tudtuk, hogy miért csináljuk. Most pedig már látszik az is, hogy nem volt hiábavaló.



- Rögös volt az út az akadémiától az NB I-ig?

- Az utánpótlás-bajnokságok után következett az NB III., majd az NB II. Emellett több Ligakupa- és Magyar Kupa-mérkőzésen is szerepet kaphattam az első csapatban, de az NB I. még váratott magára. Aztán a 2011/2012-es szezon tavaszi idényében Kaposvárra utazott a csapat, és én is tagja lehettem a keretnek. A meccs nagyon szorosan alakult, nem gondoltam volna, hogy beállok, de pár perccel a vége előtt szólt Artner Tamás, hogy készülődjek. Nagyon boldog voltam, szép emlék marad.

- Nagy a különbség az élvonal és az alacsonyabb osztályok között?

- A legnagyobb különbség a játékgyorsaságban van, az első osztályban játszók képzettebbek és gyorsabban is gondolkodnak a pályán.

- A felkészülési időszakban szinte végig a kezdőcsapat tagja voltál. Készen álltok, készen állsz a szezonra?

- Az eltervezett munkát elvégeztük, az edzéseink rövidek voltak, de rendkívül nagy intenzitásúak, az edzőmeccseken jó csapatok ellen játszhattunk. Bízom a jó szereplésben, a csapat nagyon együtt van, szerintem az első hét hely valamelyike elérhető számunkra. Ami engem illet, minél több játéklehetőségben reménykedem, és ha pályára kerülök, akkor szeretném jó játékkal szolgálni a csapatot.

- Július 30-án 21 éves leszel. Mit kívánsz magadnak ez alkalomból?

- Legyen egy sikeres szezonunk a csapattal. Ha egy kicsit távolabbra nézünk, akkor szeretnék alapember lenni a Haladásban, és ha úgy alakul, akkor a későbbiekben külföldön is kipróbálnám magam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!