Sport

2013.08.05. 22:00

A Sampdoriát fogadja a Haladás

Az olasz első osztály 14. helyén végzett Sampdoria ellen vív felkészülési labdarúgó-mérkőzést kedden 19 órakor a Rohonci úton a Haladás.

Pum András

Vasárnap este érkezett és szombatig Bükfürdőn edzőtáborozik az olasz elsőosztályú Sampdoria. Az itáliaiak gépe 28 labdarúgóval és 18 vezetővel landolt a bécsi repülőtéren, innen buszoztak Vas megyébe.. A kék-fehérek ma a Rohonci úton a Haladással, pénteken pedig Sopronban játszanak edzőmérkőzést.

Az 1946-ban alapított, egyszeres bajnok, négyszeres Olasz Kupa- és egyszeres KEK-győztes genovai klubban korábban rengeteg neves játékos megfordult. Így például Gianluca Vialli, Roberto Mancini, Jürgen Klinsmann vagy éppen Ruud Gullit. Manapság az argentinok 39-szeres válogatott kapusa, Sergio Gomez Romero és az olasz nemzeti tizenegyben 22 fellépéssel és egy góllal büszkélkedő Angelo Palombo a legnevesebb futballista.

Laczkó Zsolt
személyében egy 21-szeres magyar válogatott is a keret tagja. Wszolek és Bartosz négyszeres illetve háromszoros lengyel válogatott. Krsticic a szerb, Gastaledello és De Silvestri az olasz, Berardi pedig a svájci nemzeti tizenegyben játszott egy-egy alkalommal.

- Remekül érezzük magunkat Bükfürdőn, de nem nyaralni jöttünk. Kőkemény edzéseket tartok a héten, hétfőn kettőt is vezényeltem, és kedd délelőtt is tréningezünk - mondta Delio Rossi, a csapat edzője. - Miután a felkészülés közepén járunk, a Haladás elleni edzőmeccsen nem az eredmény, hanem a játék lesz a lényeg. Három hét múlva kezdődik a bajnokság, a Juventust fogadjuk a nyitányon, számunkra most az a legfontosabb. Egyelőre nem tudom, milyen összeállításban játszunk a mai mérkőzésen.


- Csatlakozom edzőnkhöz, igazán kiváló körülmények között készülünk, ragyogó a büki pálya talaja is - jelezte Laczkó Zsolt. - Felépültem sérülésemből, jövő nyárig szól a szerződésem, szeretnék a Sampdoriánál maradni, de még nem dőlt el a sorsom.

A Győr elleni meccs óta hétfő délután edzett először a Haladás.

Nem az eredményen, sokkal inkább azon lesz a hangsúly, hogy egy jó meccsen maximálisan kiszolgáljuk szurkolóinkat jelezte Artner Tamás, a Haladás mestere. Emellett fontos, hogy játékosaim élvezzék a mérkőzést, tapasztalatot szerezzenek., felmérhetik, hol tartanak. Meg kell becsülni a lehetőséget, nem minden nap játszunk olasz elsőosztályú csapattal. Valamennyi játékosomat pályára küldöm, aki egészséges. A Király Kupán kiállított Devecseri Szilárd három nemzetközi meccsen nem játszhat. Predrag Bosnjaknak kisfia született ezúton is gratulálok neki , ő majd eldönti, hogy a családja mellett szeretne-e lenni. A próbajátékos Nebojsa Bastajic sorsáról a mai mérkőzés után döntünk. Összeállítás: Rózsa Schimmer, Guzmics, Fehér, Tóth P. Szakály, Iszlai Nagy G., Radó, Halmosi Bastajic.

Jegyeket elővételben a Legea-Haladás Shopban lehet vásárolni. A stadion pénztárai 14 órakor nyitnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!