Sport

2013.08.07. 22:00

A Sampdoria trénere a Haladást dicsérte

A kedd esti Haladás- Sampdoria (2-1) felkészülési mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a magyarok és az olaszok is ellenfelüket dicsérték.

Pum András

Noha a meccs nagy részében a Sampdoria jobban futballozott, a Haladás a hajrában szerzett Andorka és Ugrai góllal megfordította a meccset, és meglepetésre 2-1-re megverte nagy múltú riválisát. Egy Serie A-ban szereplő csapatot még edzőmérkőzésen legyőzni is nagy dolog, független attól, hogy a találkozó délelőttjén még tréningeztek egyet Laczkóék. Bár a Sampdoriában nem lépett pályára a 39-szeres argentin válogatott kapus, Romero és a 21 olasz nemzeti fellépéssel büszkélkedő Palombo sem, több válogatott futballista is szerepelt a Rohonci úton. A vereség ellenére az olaszok nem voltak elkenődve a meccs utáni sajtótájékoztatón, pláne, hogy a Haladás vezetői az ajándékcsomagokban egy, a meccsre készített, Haladás -Sampdoria sállal és egy üveg borral kedveskedtek nekik.

- Fontos számunkra a büki edzőtábor, rengeteget dolgozunk, de az edzőmeccsen is látszott: sok munkánk van még. E tekintetben is hasznos volt a Haladás elleni edzőmérkőzés, örülök, hogy lekötöttük ezt a meccset. Egy erős csapattól kaptunk ki - mondta Delio Rossi, a Sampdoria vezetőedzője.

A Sampdoria neves mestere, Delio Rossi tudja, sok munka vár még csapatára a büki edzőtáborban (Fotó: Szendi Péter)

 

- Egy komoly erőkből álló csapattal játszottunk, lehetett látni, hogy milyen nagy tudású futballistái vannak a Sampdoriának - mondta Artner Tamás, a Haladás mestere. Az első félidőben két jól szervezett csapat futballozott, nagy taktikai csata folyt a pályán. A cserék miatt a második félidő hektikusabb volt, nagyobb terület maradt a játékra, több alkalom volt kontrázni. Nagyon szép eredményt értünk el, büszke vagyok a fiúkra.

- Az olaszok nagy hangsúlyt fektetnek a taktikára, teljesen más futballt játszanak, mint amit korábban Angliában, az ottani csapatoknál tapasztaltam - vélekedett Halmosi Péter, a Haladás 35-szörös válogatott futballistája. - Olaszország a szívem csücske, sokat szerettem volna ott focizni, sajnos ez nem valósult meg. Annak ellenére, hogy fáradtak voltak a Sampdoria játékosai, gyorsan gondolkodtak, mindig akadt üres ember, akit megjátszhattak.

- Jól érzem magam a Sampdoriában, nagyon örülök, hogy pályára léphettem - jelezte Laczkó Zsolt, az olasz csapat magyar válogatott futballistája. - Akadtak jó és kevésbé jó dolgaink a meccsen, azt már előzetesen is tudtam, hogy sok ügyes futballista van a Haladásban. Ezt a saját bőrömön tapasztaltam.


Az eredeti tervek szerint szerda késő délután, 17.30-tól 19 óráig tartott volna nyílt edzést a szombathelyi Király Sportlétesítményben az olasz U.C. Sampdoria.

Nos, mint azt Gelei Károly FIFA-licenes meccsszervezőtől megtudtuk, a trópusi meleg miatt a genovaiak  kicsit később, körülbelül negyed hétkor kezdik el nagyjából egy-másfél óráig tartó tréningjüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!