Sport

2013.08.04. 22:00

Osztrák verseny házigazdája volt a Kőszeg

Kőszeg - Remek hazai sikerekkel zárult a Tennis Outlet-Trophy elnevezésű osztrák teniszverseny-sorozat első magyarországi, kőszegi versenye.

Tóth Gábor

Az I. Kőszeg Open Ostrom Kupa néven is futó torna a 29 állomásból álló osztrák teniszverseny-sorozat egyik állomása volt. A nagy hagyománnyal bíró rendezvény most először lépte át Ausztria határát Kőszeg volt az első magyar házigazda. A csütörtökön kezdődő, vasárnap befejeződő erőpróbán 26-an fogtak ütőt. A mezőnyben 12 osztrák teniszező volt, a létszámot a Kőszegi SK versenyzői tették teljessé (azért csak a kőszegi igazolással rendelkező sportemberek képviselték a magyar színeket, mert a kiírás szerint a sorozatban kizárólag azok játszhatnak, akik rendelkeznek osztrák játékengedéllyel). A játék négy pályán zajlott, négy kategóriában (férfi egyes, férfi egyes +45 és +55, nyílt páros) küzdöttek a résztvevők, a sok néző jó hangulatot varázsolt a sporttelepre. A Kőszeg rendkívül udvariatlan házigazdának bizonyult, szinte az összes érmet begyűjtötte.

- Vendégül láttuk a sorozat szervezőbizottságát, amely elégedett volt a rendezéssel, a körülményekkel - árulta el Koltay Árpád, a Kőszegi SK csapatvezetője, a torna egyik szervezője. - Ennek megfelelően ígéretet kaptunk arra, hogy a jövőre is megkapjuk a sorozat egyik versenyét. Az eredményeink pedig önmagukért beszélnek.

A +55 éves kategória érmesei. Balról: Karádi Tibor, Koltay Árpád, Motycka Klaus, Maitz Pál versenyzigazgató, Szabó Ferenc. Fotó: Kőszegi SK

Végeredmény. Kőszegi dobogósok, férfi egyes: 2. Kerecsényi Gábor, 3. Csonka Attila. Férfi egyes +45: 1. Csonka Attila, 2. Horváth Árpád, 3. Nagy István, Tóth Szilárd. +55: 1. Koltay Árpád, 2. Karádi Tibor, 3. Szabó Ferenc. Nyílt páros:

1. Koltay Árpád- Torják Zoltán, 2. Maitz Pál- Karádi Tibor, 3. Kaiser Bence -Geröly Attila, Tóth Szilárd -Szabó Ferenc.

A sorozatot szeptemberben, Oberwartban egy mestertorna zárja, amelyen csak a legjobbak vehetnek részt. Jelen állás szerint több kőszegi teniszező is készülhet a záró versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!