Sport

2013.08.29. 13:20

Ifjú kapusok jártak a Leverkusennél

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayer 04 Leverkusennél vendégeskedett a Király Gábor Kapusiskola három legjobb növendéke.

Tóth Gábor

Eddig öt kapustábornak adott otthont az újperinti Király Sportlétesítmény. A Hegedűs Péter irányításával dolgozó szakmai stáb tagja minden turnus végén kiválasztották a legügyesebb futaballistát, akik jutalomként a Bayer Leverkusenhez utazhattak el egy szakmai program keretében.

Három ifjú kapus – Varga Szabolcs (Bölcske), Horváth Brúnó (HVSE), Kovács Harald (Győr) – a napokban vendégeskedett a Bundesliga I. egyik élklubjánál. A fiatalokat Hegedűs Péter és Bíró István kísérte el.– Szerdán ültünk autóba, három napot töltöttünk el a Leverkusennél, szombaton tértünk haza – árulta el Hegedűs Péter.

Kapusok Leverkusenben. Balról Varga Szabolcs, Kovács Harald, Andres Palop , Horváth Brúnó, Hegedűs Péter és Bíró István (Bayer 04 Leverkusen)


– Csütörtökön délelőtt és délután is a korosztályos csapatnál vettek részt kapusedzésen a fiúk. Pénteken reggel szintén edzettünk egyet a fiatalokkal, majd délután a felnőtt csapat tréningjét tekinettünk meg. A foglalkozás után beszélgettünk az edzőkkel, a kapusokkal – nekem például személyes élmény volt találkozni a Velencia és a Sevilla korábbi legendás spanyol kapusával, Andres Palop-al.

Pénteken délelőtt a Leverkusen–Düsseldorf U17-es bajnokit néztük meg. Meglepően komoly színvonalon, elképesztő tempóban futballoztak a fiatalok. Este pedig ott lehettünk a Leverkusen–Mönchengadbach Bundesliga-bajnokin. A fiataloknak komoly élmény volt a három nap, biztos, hogy jó hatással lesz a karrierjük alakulására. De nekem, mint edzőnek is tanulságos volt a leverkuseni kirándulás.

Szakszemmel tapasztalhattam meg, hogy a jó irányba indultunk el, jó a kapusképzés nálunk Újperinten – zárta szavait Hegedűs Péter.Október 28-30-án tartják a Király Kapusiskola idei utolsó, hatodik turnusát. Az itt legjobban teljesítő hálóőr, valamint a már korábban kiválasztott két ifjú kapus – Mester Bálint (Illés Akadémia), Balogh Péter (Videoton) – várhatóan november elején utazhat Leverkusenhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!