Sport

2013.08.29. 17:18

Preztízsmeccs: megerősödött Pápa vár a Haladásra

A labdarúgó NB I. 6. fordulójában pénteken 19 órai kezdettel a 8. Haladás a 3. Lombard Pápát fogadja.

Vas Népe

Elkapta a rajtot a Pápa, a Veszprém megyeiek elleni összecsapás amúgy Bíró Péter klubtulajdonos szombathelyi távozása óta mindig különös jelentőséggel bír a Hali-drukkerek számára. A pápaiak háromszor nyertek, egy döntetlent játszottak, egyszer vereséget szenvedtek – és mindössze két gólt kaptak. Abból az egyik öngól volt.

A Haladás egy-egy győzelemmel és vereséggel, valamint három döntetlennel tudta le az első öt kört – igaz, a vasiaknak sokkal nehezebb sorsolásuk volt mai riválisuknál.

– Tíz játékost igazoltak a nyáron a pápaiak, megerősítették a védelmüket – érkezett Struhár, Nagy Tamás és Supics – igazoltak a középpályára – Ivancsics és Makszimovics személyében – és hoztak támadókat is – Keneseit, Oroszt és Eszlátyit - jelezte Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője.

– Minőségi labdarúgókat szerződtettek, ez a Pápa már nem ugyanaz, mint a tavalyi volt, biztos vagyok benne, hogy stabil középcsapat lesz. Griffiths sorozatban lövi a gólokat, a széleken pedig Orosz és Eszlátyi roppant veszélyes labdarúgó. A pápaiak otthon és idegenben is bátran játszanak, így élvezetes meccsre számítok. Nehéz dolgunk lesz, azonban két dolog miatt is nyernünk kell. Egyrészt szurkolóink miatt, hiszen számukra presztízsmeccs a Pápa elleni összecsapás. Másrészt, hogy a válogatott találkozói miatti kéthetes szünetre jó pozícióban mehessünk. Öt olyan csapat ellen játszottunk eddig, akik tavaly előttünk végeztek a bajnokságban, ezekből jól jöttünk ki. Az eddigi eredményeknek akkor lesz értékük, ha megverjük a Lombardot. Iszlai beteg, Rajos a bokájával bajlódik.

Összeállítás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Devecseri, Tóth P. – Fehér, Szakály – Nagy G., Németh M., Halmosi – Radó. – Profi sportoló vagyok, minden meccshez úgy állok, hogy meg akarom nyerni. – mondta a Haladás négyszeres válogatott védője, Guzmics Richárd. – Csak akkor lehet más az eredmény, ha a játékvezető belenyúl a meccsbe. Biztos vagyok benne, hogy Bíró Péter alaposan feltüzeli játékosait a mérkőzésre, többféle módon is motiválja őket. Én azonban hiszem, hogy kiszolgáljuk szurkolóinkat és legyőzzük a Pápát. Szombathelyiként természetesen pontosan tudom, mit jelent ez a meccs szurkolóink számára – nekem is ugyanazt jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!