Sport

2013.09.15. 17:16

Kimaradt vasi ziccerek, MTK-győzelem

A női labdarúgó NB I. 6. fordulójában az MTK Hungária ha nehezen is, de 3-0-ra győzött a Viktória otthonában.

Pum András

Viktória-Trend Optika FC-MTK Hungária 0-3 (0-0)
Szombathely, 100 néző, női NB I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés, vezette: Sipos.
Viktória: Földes – Tóth E., TÓTH A., MARSAI, Vörös (Tischler, 62.) – FERENCSIK, Manhart – Horváth L. (Kun, 51.), Soós, Németh L. – Nagy D. (Grubits, 69.). Edző: Mitterstiller Csaba.
MTK: Szőcs – SZABÓ ZS., Demeter, Tell, Pinczi – NAGY L. (Tatai, 85.), PÁDÁR , Vágó, SMUCZER, ZÁGOR (Somogyi, 84.) – Méry (Palkovics, 46.). Edző: Medgyes Péter.

Az MTK kezdte jobban a mérkőzést, öt perc elteltével Pádár 24 méteres emelése szállt a léc fölé. Noha enyhe mezőnyfölényben futballozott az MTK, jóval többet volt a labda a fővárosi csapatnál, ám komoly ziccerig nem jutott. A Viktória a nehezen megszerzett labdákat viszont könnyen gyorsan elszórta.

Szünet után a 47. percben Nagy Dóra egyedül lépett ki, 13 méteres lövését Szőcs a kapu fölé tenyerelte. Átvette az irányítást a Viktória, de jött a feketeleves. Az 54. percben Smuczer ugratta ki a jobb szélen Nagyot, aki 13 méterről a jobb sarokba ívelt (0-1). A vasiak nem adták fel, az 59. percben Marsai jobb oldali szabadrúgása a háló tetején landolt, majd két perc múlva Manhart balról beívelt szabadrúgását a jobb oldalon berobbanó Nagy Dóra óriási ziccerben négy méterről a bal sarok mellé lőtte. A 65. percben Tóth Enikőt buktatták, a játékvezető szerint a védő ezután odaütött ellenfelének, ezért kiállította. A 78. percben Pádár 20 méteres szabadrúgása félmagasan a jobb sarokba vágódott (0-2). A hazaiak mentek előre a szépítő gólért, ám a 86. percben Vágó bal oldali szögletét Demeter 10 méterről fejelte a kapuba (0-3).

A második félidő elején eldönthette volna a meccset a Viktória, ám a közepesen futballozó MTK megbüntette a kimaradt ziccereket. Gólszerzők: Nagy L. az 54., Pádár a 78., Demeter a 86. percben. Kiállítva: Tóth E. a 65. percben.

Mitterstiller Csaba: - A végeredményt túlzónak érzem, az MTK nem volt jobb három góllal. Sajnálom a kiállítást, de vélhetően indokolt volt. Egyébként gondolom az eset kapcsán, hogy hasonló szituációban a játékvezető nem védte meg játékosomat, amikor védtelen szituációban hátulról faultolták. Csapatom mindent elkövetett a pontszerzésért, a vereség ellenére hősiesen küzdöttek, nálam egy pontra jók voltak.

További eredmények: Astra-Újpest 6-0, Femina-Szeged 3-0. A Honvéd-FTC meccset később rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!