Sport

2013.09.04. 17:05

Ligakupa-döntetlen a Gyirmót ellen

A labdarúgó Ligakupa első fordulójában a Haladás 2-2-t játszott az NB II-es Gyirmóttal.

Pum András

Szombathelyi Haladás -Gyirmót FC-Győr 2-2 (2-0)
Szombathely, 300 néző, Ligakupa-mérkőzés, 1. forduló, vezette: Kovács Z.
Haladás: Mursits ZSIRAI, Fehér (Rajos, 46.) , Tóth P., Bosnjak SIMON Á. (Fider, 75.) Iszlai (Halmai, 61.) Schimmer, Nagy G., KALÁSZ Andorka. Edző: Artner Tamás.

A gyirmótiak meglehetősen tartalékosan érkeztek, meghatározó játékosaik, Oross Márton, Erős Gábor és Farkas Márk is csak a lelátóról nézte a mérkőzést.

A 11. percben Schimmer jobb oldali beadásába Kovács Dávid kézzel ütött a labdába a tizenhatoson belül. A büntetőt Andorka a bal sarokba lőtte (1-0). Két perc múlva Kalász hétméteres lövése a felső kapufáról vágódott vissza. A Haladás futballozott fölényben, a Gyirmót a tizenhatos előteréből leadott lövésekkel próbálkozott. Bár a vasiak gyakran a védők mögé kerültek, komoly helyzet csak elvétve alakult ki Holczer kapuja előtt. A 42. percben Bosnjak-Nagy Gábor-Andorka összjáték után utóbbi hét méterről a jobb sarokba helyezett (2-0).

Szünet után sem változott sokat a játék képe, a Haladás birtokolta többet a labdát. Az 51. percben Zsirai közeli fejesét, majd a 63. percben Kalász bombáját hárította Holczer. Tíz perc múlva Schimmer 22 méteres szabadrúgása a sorfalon megpattanva a felső lécre vágódott. A hajrát alaposan megnyomta a cseréknek köszönhetően megerősödött vendégcsapat. A 79. percben Sós beadását a néhány minutummal korábban beállt Beliczky 11 méterről a kapu közepébe emelte (2-1). A 83. percben Beliczky a bukdácsoló védők mellett 12 méterről egyenlített (2-2).

A Haladás közepes tempóban futballozva rengeteg ziccert elhibázott, kizárólag saját magát okolhatja a pontvesztésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!