Sport

2013.09.01. 21:18

Szombathelyi futballünnep

Pazar hangulatú meccsen, remek játékot nyújtva győzte le 3-2-re az NB I. 6. fordulójában a Szombathelyi Haladás a Lombard Pápát.

Pum András

Megálljt parancsolt az eddigi öt fordulóban vitézkedő pápaiaknak a vasi alakulat, gyakorlatilag csak Griffiths egyenlítő találatát követő negyedórában volt némi halvány esélyük a győzelemre a sárga-feketéknek.

Az idő múlásával aztán a döntetlen is elérhetetlen távolságba került tőlük, a szombathelyiek a második félidőben egyszerűen lefocizták riválisukat a pályáról. Sorra gördültek a vasi akciók, a pápai védelemnek rég lehetett ennyi dolga, mint péntek este. A 3-2-s hazai diadal a vendégekre nézve hízelgő. Nem túlzás: valódi futballünnepet varázsolt a Haladás a Rohonci útra, a szurkolók sokáig emlegetik ezt a győzelmet.

Rohonci úti boldogság. (Fotó: Unger Tamás)

- Két oka is volt, hogy Schimmer helyett Fehér Zoltán kezdett - mondta Artner Tamás, a Haladás mestere. - Egyrészt Szabolcs a legutóbbi meccsen  agyrázkódást szenvedett másrészt arra készültünk, hogy a pápaiaknál Orosz Márk kezd a szélen, őt pedig a védekezésben agresszív Fehér jobban meg tudta volna fogni. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, rajta voltunk a Pápán, Tóth Peti szenzációs indítását Radó gólra váltotta. Ami Petit illeti: semmi sem indokolta, hogy ne Bosnjak kezdjen, hiszen jól futballozott a korábbi fordulókban. Ám Tóthnak parádés volt a hozzállása az edzéseken, és úgy éreztem a Pápa ellen nyerő lehet ez a mentalitás, csapatkapitányunk tudta, mit jelent ez a meccs. Radó találata után egyetlen lehetőségét gólra váltotta a Pápa, noha felkészítettük a csapatot arra, hogy Griffiths fejjel életveszélyes. Sajnos a csatár megelőzte a védőket. Ám a csapat nem esett kétségbe, elkezdett játszani, Fehér szép beadása után Halmosi révén megrúgtuk a második gólt. Ezt követően már eldönthettük volna a meccset, de kihagytuk a ziccereket. Raádásul Struhárt nem állította ki a játékvezető, ez döntő momentum lehetett volna, szerencsére később nem befolyásolta a végeredményt. A félidőben azt kértem, hogy továbbra is menjünk előre, dinamikusan játsszunk, az üres területekre lőjjük be a labdákat, rúgjuk meg a harmadikat. Radótól pedig azt vártam, hogy nyisson az oldalvonal irányában. Hamar meg is rúgtuk a harmadikat, ezután rengeteg jó támadást vezettünk, naggyá tettük Szűcs Lajost. Meg kellett volna rúgni a negyediket, ötödiket, és akkor nem izgulunk. Ehelyett a lefújás előtt kaptunk egyet, de nem féltem attól, hogy kiegyenlít a Pápa. Végig kontrolláltuk a meccset, tudtuk mit kell játszanunk ellenük védekezésben és támadásban. Szurkolóink miatt a Pápa-meccs kiemelten fontos volt, örülök, hogy mindenki odatette magát. Úgy érzem, most játszottunk a szezonban a legjobban.

- Ami a játékosokat illeti: a védőnégyesünk végig jól játszott, a két szélső bekk gólpasszt is adott  - folytatta Artner Tamás. - A középpályán Simon Ádám olyan teljesítménnyel rukkolt elő, mint amit a tavalyi bajnokság végén láttunk tőle. Parádésan szűrte meg az akciókat. Halmosi Péter rengeteg jó labdát adott, és gólt is rúgott. Németh Márió az utolsó 30-35 percben remekül futballozott. Radó András volt a mezőny legjobbja, döntő volt a játéka, sok jó átadást kapott társaitól.

- Az elkövetkező két hétben játszunk két Ligakupa-meccset, ahol azok a futballisták szerepelnek, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Noha eddig is szépen forgattuk a csapatot, csak Zsirai Martin és Medgyes Zoltán nem lépett pályára. Csakúgy mint a tavalyi szezonban, idén is minden egyes meccsen a maximumot kell nyújtanunk. Az elkövetkező találkozóink ugyanolyan nehezek lesznek, mint az eddigiek .Ha azonban a csapat elkapja a fonalat és jó állapotban, valamennyi ellenfelének méltó partnere. Lendületben vagyunk, ezért kicsit sajnálom is a kéthetes szünetet - zárta szavait Artner Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!