Sport

2013.11.27. 19:37

Kikapott, de tartalékosan is helyt állt a Körmend Pakson

Az egy légióssal felálló Körmend remek, 50%-os triplamutatójának köszönhette, hogy sok eladott labdája ellenére nem szenvedett nagyarányú vereséget a listavezető Paks otthonában. A fiatal Sömenek Martin négy hárompontossal hálálta meg a játékperceket.

Németh Zsolt

Paks V: Papp, Bognár, Jakab

PAKS: Kovács Á. 7/3, McGruder 13, Körtélyesi 13/3, Szabó 12, JONES 17

Csere: Tóth Á. 12, VAUGHN 16/6, Baki 8/6, Eilingsfeld

Vezetőedző: Dzunic Branislav

KÖRMEND: Moore 7, Sonyák, Ferencz 15/9, TÖRÖK 20/6, Grebenár

Csere: Fodor G. 10/6, Kusnyer 11/6, SÖMENEK 16/12, Kutasi 3/3, Kocsis

Vezetőedző: Hencsey Tamás

Az eredmény alakulása. 5. p.: 11-4. 9. p.: 20-10. 14. p.: 28-18. 17. p.: 42-23. 25. p.: 61-35. 28. p.: 65-44. 33. p.: 79-62. 37. p.: 88-68.

Mindkét csapatnál voltak sérültek a mérkőzés előtt. Farkas Attila és Zsarko Rakocsevics el sem utazott a körmendiekkel, Muhammad El-Amin papírjai pedig nem érkeztek meg, így ő sem segíthette a piros-feketéket. A játékra jelentkezők közül Ferencz Csaba és Grebenár Péter sem volt teljesen egészséges, és szombaton még Sömenek Martin is civilben nézte a társakat, most viszont ő is bemelegített. A másik oldalon biztos volt, hogy nem játszik Medve Máté és Kerpel-Fronius Balázs.

Körmendi kosárral kezdődött a meccs. Aztán Körtélyesi és Jones pontjaival ellépett az ASE. Szabó is bekezdett, a negyed közepén 13-4 állt a táblán. A Körmend tíz dobáskísérletéből csak három volt jó, később tovább romlott ez az arány. Hencsey Tamás kért időt, de így is tíz fölé nőtt a különbség. A hetedik percben – hosszú idő után – Kusnyer büntetőkből szerezett három körmendi pontot, majd triplából még hármat. (8. p. 17-10)

A kisszünet után is a honosított játékos volt eredményes, öt pontjával lépett tízen belülre a vendégcsapat. (26-17)

Mindkét gárda sok dobást rontott, így állandósult a tíz körüli különbség. Aztán Körtélyesi váltotta pontokra Szabó passzát, Vaughn hármasával pedig egy csapásra ellépett az ASE. (35-18) Sömenek válaszolt egy hármassal. 17 pontos hazai előnynél Vaughn ellen ítéltek sportszerűtlen hibát, Ferencz bedobta a büntetőket, Moore viszont kihagyta a dobását. A Paks a Körmend eladott labdáiból könnyű kosarakat szerezve, kevés személyi hibával is őrizte tetemes előnyét. Szabó kosarával már 19 volt a különbség, ami a szünetre csak egy ponttal csökkent.

Ferencz egy triplával köszönt be a folytatásra, de a hazaiak kettesekből gyűjtögették a pontjaikat. Tóth zsákolásával húsz fölé ment a különbség. (52-31)

Több körmendi triplakísérlet is kimaradt, a Paks viszont jól célzott. A negyed közepén Hencsey Tamás 26 pontos hátránynál kényszerült időkérésre.

Aztán megtört a jég. Kutasi, Török, Ferencz és Sömenek is triplát szerzett, 20 pontra zárkózott a Körmend. (67-47) Török újabb hármasára Dzunic mester időkéréssel reagált. A Paks rákapcsolt, de Fodor utolsó másodperces triplájával a kisszünetre 18 pont lett a különbség.

A folytatásban az eladott labdák akadályozták meg, hogy még közelebb zárkózzon a tartalékos Körmend. Ferencz harmadik triplájával 17 volt közte. Az ASE légiósai tettek arról, hogy ez újra húsz fölé emelkedjen. Moore és Fodor pontjaival aztán újra közelebb lépett a vendégcsapat. Derekasan küzdött a Körmend, az ASE viszont figyelt arra, hogy ne engedje közel a piros-feketéket. Sömenek negyedik hármasa és Moore záró kosara alakította ki a végeredményt.

Mestermérleg:

Dzunic Branislav: – Nagyon jól kezdtünk, és az első félidőben mutatott jó játékunkkal eldöntöttük a mérkőzés sorsát. A második félidőben úgy kosárlabdáztunk, hogy az kedvezett a Körmendnek, de az előnyünket meg tudtuk őrizni.

Hencsey Tamás: – Pontokban gazdag mérkőzés volt, amelyen a Paks megérdemelten nyert. Az első félidőben megilletődötten játszottunk, aztán a második félidőre feljavultunk, különösen támadásban. A fő problémát a kevés lepattanó jelentette. Gratulálok Sömenek Martinnak, aki élt a bizalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!