Sport

2013.11.10. 20:33

Közel volt az idegenbeli bravúrhoz a Körmend

Jelentős hátrányból állt fel a sérült Rakocevicet is soraiban tudó Körmend a táblázat második helyén álló, hazai pályán veretlen Kecskemét ellen. A kiélezett végjáték azonban nem sikerült a piros-feketéknek, így hárompontos vereséget szenvedtek.

Németh Zsolt

Kecskemét, V: Földházi, Hegedüs, Sallai

KECSKEMÉT: WITTMANN 16/9, DERASIMOVIC 25/6, Mészáros8/3, Karahodzic 6, Jovanovic 6/3

Csere: Bencze 2, Pongó Ma. 3, Hegedüs 3/3, Pongó Má. , Stefanovic

Vezetőedző: Stojan Ivkovic

KÖRMEND: Moore 6, FEARS 20, FERENCZ 17/15, Török 2, RAKOCEVIC 16

Csere: Grebenár 2, Sonyák, Farkas 3, Kusnyer, Kutasi

Vezetőedző: Hencsey Tamás

Az eredmény alakulása. 4. p.: 10-0. 7. p.: 12-9. 13. p.: 22-12. 20. p.: 29-32. 24. p.: 40-38. 28. p.: 47-48. 34. p.:56-58. 38. p.:60-60

Kipontozódott: 34. p. Pongó Ma., 38. p. Jovanovic

Legerősebb magas embere, a sérült Nikola Jovanovic nélkül szenvedte el első vereségét Pakson a Kecskemét, míg a Körmend első számú centere, Zarko Rakocevic lábára Moszkvában léptek rá úgy, hogy az komoly fájdalmat okoz neki azóta is. Kérdés volt tehát, hogy a palánk alatt melyik csapat tudja harcba küldeni sérült alapemberét. Fodor Gergely a Szeged ellen szerzett sérülése miatt nem volt ott a keretben, Rakocevic viszont bemelegített, és bár szerda óta nem edzett, vállalta a játékot. Ahogy Jovanovic is.

Egy hosszúra nyúló röplabdamérkőzés miatt jó tíz perccel később kezdődött a találkozó. A Kecskemétnek. Mert a körmendiek mint ha ott sem lettek volna a pályán.

Percek alatt ellépett a hazai csapat, a 4. percben már 10-0 állt a táblán. Hencsey Tamás kényszerült időkérésre. Az „f” betűsök, Ferencz, Fears és Farkas pontjaival háromig zárkózott a Körmend, de a második negyed közepén ismét tíz volt már közte. Mindkét szakvezető cserékkel próbálkozott, aminek gyakoriságában most is Ivkovic mester járt előrébb. Mégis a Körmend játéka vált hatékonyabbá. Ebben a játékrészben Moore és Rakocevic állt Ferencz mellé a pontszerzésben, amivel ismét egy sprint etapot vágott ki a Körmend. Az egyre szorosabb félidő hajrájában Ferencz ismét kétszer is betalált a vonalon kívülről, és már kettővel a piros-feketék vezettek. (19. p. 29-31) Jovanovic egy büntetőjével végül minimális előnnyel zárta az első húsz percet a vendéglátó.

A 23. percben Fears duplájával megint vezetett a Körmend, de jött Derasimovic és Karahodzic, újra a hazaiak voltak előnyben. Rakocevic nem hagyta annyiban, megfordította az állást.

Derasimovic triplája ismét fordított az események állásán, mint ahogy Ferencz majd Karahodzic duplája is. Ide-oda billent a minimális előny.

Wittmann hármasával ennek a játékrésznek a végén is hazai előny állt a táblán. (56-54)

Küzdelmesre sikeredett a negyedik tíz perc eleje. Kosarak helyett hosszú percekig hibák sorakoztak. Fears a 34. percben szerezte büntetőből a játékrész első pontjait. (56-56) Újabb két Fears büntető után ismét a Körmend volt egy duplával előrébb. Két perccel később Rakocevic tett vissza egy támadó lepattanót. Négy volt közte. Derasimovic kettese után ismét körmendi időkérés következett. Érezhető volt a feszültség, továbbra is sok volt a hiba. Karahodzic még a zsákolást is kihagyta. Wittmann a büntetőket nem. Hegedüs hármasára Fears válaszolt, egy pont volt a vendégelőny. Karahodzic és Derasimovic gyorsan fordított. Az utolsó pillanatokra mínusz három pontnál időkéréssel készült a Körmend, de a dobásra már nem jutott idő, győzött a Kecskemét

Mestermérleg:

Stojan Ivkovic: – Nagyon jó meccset játszottunk. A Körmenden kicsit látszott az utazás okozta fáradtság. A végjátékban kicsit könnyebb dolgunk volt, Wittmann és Derasimovic hozták a mérkőzést. Gratulálok a Körmendnek, nagyot harcoltak, egylabdás meccs volt.

Hencsey Tamás: – Egy végig kiélezett mérkőzést játszottunk, amelyen volt tartása a csapatnak, jelentős hátrányból is többször felálltunk. Kevés pontot kaptunk, ismét jól védekeztünk, de továbbra is kevés pontot dobunk, ez a fő gond. A csapat küzdeni tudása dicséretet érdemel, mint ahogy a minket elkísérő szurkolók támogatása is.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!