Sport

2013.11.14. 16:15

Ökölvívás: a HVSE begyűjtött egy bronzérmet

A kőszegi Fitt Box Ökölvívó Egyesület bunyósa, Hámosi Ádám címvédőként nyert aranyérmet az ifjúsági ökölvívó országos bajnokságon.

Tóth Gábor

Az ifi ob-n 41 csapat 104 sportolója vett részt. A Kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesületet Hámori Ádám (81kg) képviselte. A negyeddöntőben a kőbányai Varga Olivérrel került volna szembe, de ellenfele edzője jobbnak látta, ha nem állnak ki. Az elődöntőben Hámori a tatabányai Babacsik Krisztián elleni első menetben könnyedén, lazán bokszolt, kicsit átmozgatta magát, majd a második elején nagyobb fokozatba kapcsolt, pár erősebb ütéssel jól eltalálta ellenfelét, akire számolt a bíró, és ezután edzője feladta a mérkőzést. Vagyis Ádám technikai K. O.-val nyert. A döntőben az egri Váradi Tamást a kőszegi versenyző végig nagy nyomás alatt tartotta. A második menet közepén rászámoltak riválisára, aztán egy újabb roham után edzője feladta a mérkőzést. Hámori Ádám ifjúsági magyar bajnok lett– megvédte a címét.

– Ádám jó formában bokszolt, ellenfelei meg se tudták szorítani, remek erőben van. Nagyon tehetséges, értékes ökölvívó, komoly sikereket érhet még el – értékelt a kőszegiek trénere, Varsányi Áron.

Hámori Ádám a magyar bajnoki éremmel, a serleggel. Fotó: Fitt Box Ökölvívó Egyesület

A Haladás VSE csapatából három bunyós zárt pontszerző helyen. Az élre Orsós László (49. kg) teljesítménye kívánkozik, aki harmadik lett. Cseh Sándor (64 kg) és Imre Márk (75 kg) pedig egyaránt az ötödik helyen zárt.

– Nem rossz eredmény egy bronzéremmel, valamint kér ötödik hellyel hazatérni az ob-ról, de azért maradt bennem hiányérzet – fogalmazott a HVSE vezetőedzője, Zámbó József. – Orsós László remekül bunyózott, kis szerencsével a döntőbe is bejuthatott volna. Cseh Sándort viszont a fináléba vártam, de – sajnos ki kell mondanom – az egyik meccsét elcsalták. Nagyon bosszant a dolog. Imre Márknak rossz volt a sorsolása, nagyon erős ellenféllel kezdett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!