Sport

2013.12.19. 19:55

Sportcsillagok

Budapest - Csütörtökön a Sportcsillagok Gálaestjén köszöntötték a 2013. év legjobb sportolóit, edzőit.

Horváth Erika

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által 56. alkalommal megszervezett szavazás eredményhirdetésére idén is a Sportcsillagok Gálaestje keretében került sor. Az öt kategória meghívott „dobogósai” csak a Syma Csarnok színpadán tudták meg a végső sorrendet. A tavalyi győztesek közül csupán egy ismétlő volt – a férfiak kategóriájában. 

A szövetségi kapitányok közül a világbajnok férfi vízilabda-válogatottat irányító Benedek Tibor lett az első a kajak-kenusok kapitánya, Storcz Botond és az úszóké, Kiss László előtt. A nők versenyét magasan nyerte meg az idei vb-n két aranyat szerző és a rövidpályás Világkupa-sorozatot is megnyerő úszó, Hosszú Katinka. A második helyezett a kajakos, 500 méteren világbajnok Kozák Danuta, a harmadik a birkózó vb-aranyérmes Sastin Marianna lett.

A világbajnok férfi vízilabda-válogatottat irányító Benedek Tibor az év legjobb szövetségi kapitányának járó díjjal, amelyet Kemény Dénestől vett át. Jobbról Storcz Botond és Kiss László (Fotó: MTI/Beliczay László)



Az edzők kategóriájában két külföldi szakember is bekerült az első háromba. A legjobbnak járó díjat Hosszú Katinka edző-férje, Shane Tusup vehette át. Egy másik úszó, Gyurta Dániel mestere – a tavalyi győztes – Széles Sándor szoros versenyben szorult a második helyre, a harmadik helyen pedig Martin Ambros, a BL-győztes Győr női kézilabdacsapatának edzője végzett. 

A csapatok közül a világbajnok férfi vízilabda-válogatott ítélték a legjobbnak a sportújságírók, a második helyezettként a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát, a harmadikon a világbajnok férfi párbajtőr-válogatottat köszöntötték. És végül a férfi sportolókat díjazták, ahol Vas megyei érdekeltség is volt. A 200 m mellúszásban világbajnok Gyurta Dániel és az 1000 méteren vb-aranyérmes Vajda Attila mögött Pars Krisztián, a Dobó SE vb-ezüstérmes kalapácsvetője lett a harmadik. Akárcsak tavaly, idén is hirdettek közönségszavazást – ismét Michelisz Norbert túraautó-versenyző kapta a közönségdíjat. Különdíjat, életműdíjat kapott dr. Fenyvesi Máté, a Ferencváros 76-szoros válogatott labdarúgója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!