Sport

2014.01.05. 17:45

Remek, sikeres évet zárt Király Gábor

Szombathely - Remek, igazán sikeres esztendőt tudhat maga mögött Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott, és a német másodosztályben szereplő 1860 München kapusa.

Tóth Gábor

A rutinos hálőr a feljutásért küzdő 1860 München összes 2013-as bajnokiján a pályán volt tavasszal és ősszel is alapembere volt a csapatának. Ráadásul októberben a 90. alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban. A válogatottsági örökrangsor harmadik helyén áll, Nála többször csak Fazekas László (92) és Bozsik József (101) öltötte magára a címeres mezt. A rutinos kapus nem is tagadja, jól érzi magát a bőrében.

- A 13-as a szerencseszámom, ehhez méltó volt a 2013-as esztendő - fogalmazott Király Gábor. - Beindítottam a kapusiskolát, elvégeztem az edzőképzőt. Megítélésem szerint a védés is jól ment, egész évben kiegyensúlyozottan teljesítettem. A Bundesliga II. legjobb kapusának választottak, klubom pedig azzal ismerte el a teljesítményemet, hogy új szerződést ajánlott amit elfogadtam. Az eredetileg 2014 nyarán lejáró kontraktust egy plusz egy évvel meghosszabbítottuk. És szerencsére a sérülések is elkerültek. Nem mondhatok mást: soha rosszabb évet! Az őszi szezon végére a Münchennel is kiegyenesedtünk. Olyannyira, hogy csupán három pontra vagyunk az osztályozót jelentő harmadik helytől. Igaz, a Németországban minden idők legerősebb másodosztályaként emlegetett, reklámozott pontvadászat nagyon kiegyensúlyozott, hátrafelé is kell még figyelnünk, ugyanis igen szoros a mezőny.

Király Gábor jó formában van, magabiztos az 1860 München kapujában, jó helyen van nála a labda


Ettől függetlenül a csapatban benne van a lehetősége egy remek eredménynek. Egyébként nagyon jól érzem magam Münchenben. Ha minden összejön, és kitöltöm az új szerződésemet igaz, arra már 40 esztendős leszek , akkor hét esztendeig őrzőm az 1860 kapuját. Éppen ennyi időt töltöttem Berlinben, a Herthánál. Igaz, a Haladás-mezben eltöltött 16 esztendőt egyetlen csapat sem überelheti... Egy ideig a válogatottal is elég jól alakultak a dolgok, ám a világbajnoki selejtező hajrája nagyon nem sikerült.

Sajnálom, nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk örömet szerezni a szurkolóinknak. Ám előre kell tekinteni, az illetékesek bizonyára levonják következtetéseket, felhasználják a tapasztalatokat. Én annyit tehetek, hogy a klubomban a lehető legjobb teljesítménnyel igyekszem felhívni magamra az új szövetségi kapitány figyelmét. Ha hívnak, én megyek, segítek bármiben ahogyan eddig is tettem. Lassan 38 éves leszek, de még mindig imádok futballozni, még mindig örömmel megyek edzésre, lépek pályára. Amíg ez így lesz, addig folytatni fogom a pályafutásomat zárta szavait Király Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!