Sport

2014.04.07. 16:15

Baranyai János Eb előtt

Szerdán versenyez az izraeli súlyemelő Európa-bajnokságon a Haladás VSE nemrégiben igazolt válogatott versenyzője, Baranyai János (85 kg).

Horváth Erika

Az elmúlt pénteken kezdődött meg és szombatig tart a 93. férfi és 27. női súlyemelő Európa-bajnokság Izraelben. A 36 ország 210 indulója között csupán hat a magyar – egy női és öt férfi versenyző. A válogatott tagja a 85 kg-ban nevezett Baranyai János is, aki három hete igazolt a Haladás VSE-hez. Ő hétfőn utazott el Tel-Avivba, és szerdán versenyez. A 85 kilós súlycsoport mezőnye 18 fős, Baranyai a magyar idő szerint 18.25-kor kezdő A csoportban kapott helyet. (A versenyt az Eurosport közvetíti.)

– Végig a tatai edzőtáborban készültünk, szerencsére semmilyen sérülés, betegség nem zavarta a felkészülésemet. Legalább 340 kilós összteljesítményt várok magamtól, ha ennél több sikerül, az nagyon jó. Remélem, beférek az első hat közé. Szerencsére sikerült az A csoportba, a legjobbak közé kerülnöm. Mindenképpen jobb a riválisok között, hiszen egy-két kilón is múlhatnak a helyezések – osztotta meg az Eb előtti gondolatait velünk Baranyai János, akinek, ha Szombathelyen tartózkodik, Antalovits Ferenc és Márkus Erzsébet koordinálja a munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!