Sport

2014.04.09. 18:50

Baranyai János Eb-hetedik

A súlyemelő Európa-bajnokság férfi 85 kg-os súlycsoportjában a hetedik helyet szerezte meg Baranyai János, a Haladás VSE válogatottja.

Horváth Erika

A férfi 85 kilós súlycsoportban végül is 16-an indultak. Heten a kora délutáni B csoportban, kilencen – köztük Baranyai János is – az esti A-ban. A 30 esztendős válogatott a mezőny második gyakorlatát, a 145 kg-ot könnyedén teljesítette. Nem hibázott 150-en sem, és az utolsó 152 kilós kísérlete is sikeres volt, igaz, ezért meg kellett küzdenie a súllyal. A magyar emelő a hatodik helyen zárta a szakítást. Következett a lökés; ebben a fogásnemben a harmadik legalacsonyabb kezdősúly volt Baranyaié. Magabiztosan teljesített a 182 és a 187 kilón is. A 189 viszont nagyon feladta neki a leckét, mert nem volt ideje szusszanni, a 187 után megint ő következett. Hatalmasat csatázott a súllyal, de végül a hatodik gyakorlata is sikeresnek bizonyult. Baranyai János lökésben nyolcadik lett, az összetettbeli 341 kilogrammos teljesítményével pedig a hetedik helyet szerezte meg. A 340 kilós célkitűzés így sikerült, a hatodik helyhez egy pici – 2 kiló – hiányzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!