Sport

2014.04.17. 16:10

Karatékák Szardínián: Németh Zsuzsanna és Gál Enikő is érmes lett

Remek eredményekkel tért haza a Szardínia szigetén rendezett nemzetközi versenyről a Leo Karate-do SE két karatékája.

Tóth Gábor

A napokban rendezték meg Szardínia székhelyén, Cagliariban a Caudti Nassirya 2014 elnevezésű nyílt nemzetközi karateversenyt. A kétnapos rendezvényen több mint hatszáz karatéka mérhette össze tudását. A vasi, szombathelyi színeket – egyben egyedüli magyar egyesületként Magyarországot – a Leo Karate-do SE képviselte két fővel (Németh Zsuzsanna, Gál Enikő). Érdekesség, hogy a versenyen nem volt vigaszág.

A magyar trió. Balról Gál Róbert edző, Gál Enikő és Németh Zsuzsanna. Fotó: Leo Karate-do SE

Felnőtt korosztályban kata (formagyakorlat) versenyszámban Németh Zsuzsanna két tizedponttal maradt le a dobogóról, így negyedik lett. Gál Enikő a második helyen végzett egy tizedponttal lemaradva az első helyezettől. Ezután a kumite (küzdelem) versenyszámok következtek. Mivel a felnőtt kategóriában nem volt súlycsoportos bontás, így a két szombathelyi lány itt is együtt, egymás ellen is indult. A selejtezők során mindketten két győztes meccsel jutottak az elődöntőbe, ahol angol riválisokkal kerültek szembe. Enikő szoros küzdelemben mindkét meccsén alulmaradt, így negyedikként zárt. Zsuzsanna szerencsésebb volt, mindkét ellenfelét le tudta győzni, így a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

– Az előzetes várakozásokat felülmúlva szerepeltünk – értékelt Gál Róbert edző. – Bár egy kis szerencsével Enikő is felérhetett volna a dobogóra kumitében is. A külföldi csapatok gratulációi is azt mutatják, hogy ügyesen szerepeltek a lányok. Jó érzés volt, mikor a közönség a magyar zászlónak tapsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!