Sport

2014.05.15. 14:05

Boksz a javából

Szombathely - Nagy sikert aratott, megmozgatta a sportág kedvelőit a Skorpió Box Club által rendezett nagyszabású, nemzetközi ökölvívó gála a Sportházban.

Tóth Gábor

A Hauer Lajos emlékére meghirdetett nemzetközi versenyre három ország (magyar, osztrák, szlovák) 110 bunyósa adta le a nevezését - a jubiláló, 5. alkalommal megrendezett gála egyébként évről évre egyre nagyobb versenyzői létszámot mozgat meg. De szurkolóban sincs hiány, az idén például jó 700 drukker követte az eseményeket, vagyis remek hangulatban léphettek kötelek közé a bunyósok. A szervezők igyekeztek maximálisan kiszolgálni a sportág kedvelőit, minőségi fénytechnika, hangosítás is felelt a hangulatért.

Az ökölvívó gálát Szombathely két alpolgármestere, Lazáry Viktor és Marton Zsolt nyitotta meg. Mindketten hangsúlyozták, hogy egy hagyománnyá nemesedő rendezvényről van szó, amely mára Vas megye, a Nyugat-magyarországi régió talán legnagyobb harcművészeti gálájává nőtte ki magát.

A versenyt a legkisebbek kezdték. A 10 éves korosztály bunyósai a felnőtteket meghazudtoló lelkesedéssel, technikai képzettséggel vetették bele magukat a csatába. A házigazda Skorpió BC ifjú reménységei közül különösen remek teljesítménnyel rukkolt elő Oláh Vadász Zoltán, Muhovits Milán, Pörge Bálint és Hegedűs Levente. Az ifjúsági korosztályban is színvonalas csatákat láthatott a közönség, különösen Kiss Roland, Orsós Anita és teljesítménye nyerte el a zsűri, a közönség tetszését. Kiss Roland például olyan bunyóval rukkolt elő, hogy elnyerte a legharcosabb hazai bunyósnak járó különdíjat. A felnőttek sem kímélték egymást, ebben a korosztályban Gombkötő Mártont jutalmazta nagy tapssal a lelkes közönség.

A házigazda Skorpió Box club szép jövő előtt álló, remek bunyót maguk mögött tudó ifjú reménységei. Balról Hegedűs Levente, Oláh Vadász Zsolt, Muhovits Milán, Szalai Milán és Pörge Bálint (Fotó: Skorpió BC)

A mezőnyben ott voltak a másik két vasi ökölvívó klub, a Haladás VSE és a kőszegi Fitt-Box SE versenyzői is. A kőszegi Jankó Krisztián például nagyot bokszolt, nagyot csatázott, ki is érdemelte a legharcosabb vendégversenyzőnek járó különdíjat.

A gálát színesítette a Fertőszentmiklósi SE és a soproni The Fighters Team thai-box mérkőzése, valamint Németh János aikido- és Németh Tamás nuncsaku-bemutatója.

- Erős. népes mezőny gyűlt össze, sok szurkoló is kíváncsi volt a meccsekre, érezhető, hogy egyre nagyobb presztízzsel bír a rendezvényünk - értékelt Varga Roland, a Skorpió BC vezetőedzője, a gála főszervezője. - Igyekeztünk minél színvonalasabb tornát tető alá hozni. A visszajelzések alapján úgy érzem, hogy sikerült jó munkát végeznünk. Természetesen a támogatóink nélkül nem jött volna össze a gála, különösen annak örülünk, hogy a város mögöttünk állt. Jövőre természetesen jöhet a folytatás, a 6. gála!

A Skorpió Box Club következő rendezvénye az őszi Pofon Party lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!