Sport

2014.05.08. 15:53

Karatékák sikere a shotokan viadalon

Remek eredményekkel tértek haza a 19. Shotokan Karate Európa Kupa elnevezésű nyílt nemzetközi karateversenyről a Leo Karate-do SE sportolói.

Tóth Gábor

A nemzetközi pécsi erőpróbán a szombathelyi Leo Karate-do SE öt lány versenyzője képviselte a vasi színeket. A mezőny kata (formagyakorlat) versenyszámmal kezdett. A 12–13 évesek között a kezdő kategóriában Kajdacsy Viktória szerzett aranyérmet. A 14–15 éves korosztályban Németh Dóra harmadik lett, míg Tóth Virág másodikként zárt. A 18–22 évesek mezőnyében Gál Enikő remek teljesítményt nyújtva megszerezte az első helyet. A 23–34 éves korosztályban Németh Zsuzsanna szintén aranyérmet szerzett. Ezután a kumite (küzdelem) versenyszámok következtek, ahol Gál Enikő és Németh Zsuzsanna tette próbára a tudását. A két szombathelyi lány az összevont felnőtt kategóriában küzdött, a döntőben egymással néztek farkasszemet. Szoros meccset vívtak, végül 3-1-re Zsuzsanna bizonyult jobbnak, így első lett, Enikő pedig ezüstérmet szerzett. Az edző, Gál Róbert meg volt elégedve tanítványaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!