Sport

2014.05.13. 12:55

Meglepték a Crusherst

Szombathely - Fájó vereséggel folytatta a Szombathely Crushers a divízió II-es amerikaifutball-bajnokságot.

Tóth Gábor

A másodosztályú amerikaifoci-bajnokság harmadik játéknapján a két győztes meccset maga mögött tudó Szombathely Crushers az újonc Szekszárd Bad Bones gárdáját fogadta a városligeti pályán. A hazaiak a győzelem reményében szálltak csatába, ám az időjárás és a lelkes ellenfél megtréfálta őket. Szakadó esőben a felázott, sáros pályán tulajdonképpen iszapbirkózást láthatott az a kevés szurkoló, aki az ítéletidőben is kíváncsi volt a meccsre. A körülményekhez jobban alkalmazkodó vendég az első négyedben két touchdown-t (TD) is végigvitt, mind a két alkalommal begyűjtötte az pluszpontot is, így 14-0-s vezetésre tett szert. Akadt lehetőség a hazaiak előtt is, de nem sikerült az ellenfél célterületére bejuttani a labdát. A harmadik negyedben a hazai irányító, Piskor Péter remek elfutása ért 6 pontot (TD) a Crushersnek, sőt, Hasznos Sebastian révén sikerült begyűjteni a két extrapontot is, így 8-14-re zárkózott a házigazda. Az utolsó játékrészben a szombathelyi csapat nagy erőket mozgósított a fordításért, de a Szekszárd remekül védekezett, sikerrel vert vissza minden támadást és némi meglepetésre nyert.

- Győzelmet terveztünk, ehelyett vereséget szenvedtünk - bosszankodott a Szombathely Crushers csapatvezetője, Kovács Miklós. - Sajnos az újonc meglepett minket, nagyon harcolt, csapatként játszott, rászolgált a sikerre. Mi talán egy kicsit könnyelműen kezdtük a meccset, ráadásul kevesen is voltunk. A vereségünkkel nehéz helyeztbe kerültünk, az utolsó idegenbeli meccsünkön, a Budapest Hurricanes II. vendégeként mindenképpen nyernünk kellene, hogy jó pozícióból futhassunk neki a rájátszásnak. Nem lesz könnyű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!