Sport

2014.05.16. 19:40

Szoros magyar győzelem

Szombathely - A 36. Alcufer Savaria Kupa nemzetközi női röplabdatorna második napján Magyarország válogatottja 3:2-re győzte Finnország együttesét.

Horváth Erika

Pénteken Bükre költözött a Savaria Kupa négycsapatos mezőnye. A hagyományoknak megfelelően két mérkőzést itt játszottak. A Románia _Dánia találkozó hamar véget ért, a románok 3:0 (17, 11, 12)-val söpörték be újabb győzelmüket.

A magyar válogatott belga szövetségi kapitánya, Jan de Brandt a Finnország elleni találkozón újabb játékosokat próbált ki, a dánok elleni 12-es keretből csak heten maradtak. A feladó Tálas Zsuzsannával is kiegészült csapat sokkal magabiztosabban kezdett, mint az előző napon. Ezúttal voltak szervezett támadások és a védekezés is sokkal jobban működött. Már hat ponttal is vezettek a mieink (15-9), de aztán hamarosan megtorpantak, és az egyre magabiztosabbá váló finnek szorossá tették a végjátékot (25-23). A második szettben már az elején is jól tartották magukat a vendégek, de 13-13 után 24-19-re elléptek a magyarok. Mégsem volt könnyű a finis de ez a szett is meglett (25-23). A harmadik játszmában a finnek ragadták magukhoz a kezdeményezést. És mivel a gyengélkedő sáncokhoz egyre több nyitásfogadási és más védekezésbeli hiba társult 16-21-ről kellett hajrázni. Sikerült is fordítani (23-21), a végén mégis a finn csapat örülhetett (24-26). A negyedik szett végig kiegyenlített játékot hozott a magyar kapitány sokat cserélt, nem feltétlenül azok játszottak, akiknek a legjobban ment , és két ponttal megint a finnek bizonyultak jobbnak (25-27). Így az ötödik, rövidített játszma következett, amiben már végig a magyar csapat diktálta a tempót, és végül megnyerte a 112 perces csatát (15-10).

Jan de Brandt: - Sokkal jobban örülök, mint a Dánia elleni mérkőzés után. Elsősorban azért, mert az öt játszma során sokkal több lehetőség volt próbálgatni a játékosokat. Köszönöm a szövetségnek, hogy 16 játékost hozhattam. Vasárnapra kialakítjuk az Eb-selejtezőre utazó keretet.

A szombati napon újra az Arena Savariában játszik a mezőny. Dánia Finnországgal 10.30-kor kezd, s a Magyarország_ Románia találkozó (13.00) zárja az idei Savaria Kupát. Vasárnap pedig jön a ráadás: 11 órakor egy további nyilvános edzőmeccs a románok ellen.

 

Magyarország_Finnország 3:2 (25-23, 25-23, 24-26, 25-27, ). Bük, 200 néző, nemzetközi női röplabda-mérkőzés, vezette: Adler, Éva.

Magyarország: SZAKMÁRY, Vacsi, PALLAG, Sándor, DOBI, Tálas. Csere: Lévai (liberó), Szombathelyi, Miklai, Kötél Zs., DÉKÁNY, Kovács, Szövetségi kapitány: Jan de Brandt.

Finnország: Alanko, P. VILPONEN, PIHLAJAMÄKI, Salomäki, KOSONEN, Jokinen. Csere: Koskelo (liberó), Koljonen, Puukka, Antikainen. Szövetségi kapitány: Tapio Kangasniemi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!