Sport

2014.06.25. 18:50

Simonics Tamás helytállt az erős nemzetközi mezőnyben

Schladming - Szép eredménnyel tért haza az IXS European Downhill Cup ausztriai versenyéről a kőszegszerdahelyi MTB-s, Simonics Tamás.

Tóth Gábor

Az IXS Downhill Cup egy Európában több helyszínen megrendezendő MTB (mountain bike) downhill (hegyi kerékpáros) versenysorozat. A mögöttünk hagyott hétvégén az ausztriai Schladming adott otthont a soros fordulónak. A pálya hossza 2,1 km, a szintkülönbség 600 méter volt. Az extrém nehéz terepviszonyok igazán megdolgoztatták a versenyzőket. Az edzések péntektől vasárnap délelőttig tartottak (az elején még esőben). A vasárnap délutáni versenyen már napsütéses időjárás várta a közel 500 indulót.

Versenyben, nagy lendületben az ifjú Simonics Tamás (Fotó: Simonics József Attila)

A világbajnokságban is szereplő kerékpárgyártók gyári csapatainak a versenyzői, európa legjobb downhill versenyzői álltak rajthoz több kategóriában. Ezért is kiemelkedő a 16. évét még be nem töltött kőszegszerdahelyi Simonics Tamás teljesítménye, aki az erős mezőnyben, a 17 év alattiak versenyében az előkelő 12. helyen végzett. A szombati időmérő edzésen elért 4 perc 53 mp-es idején javítva vasárnap 4 perc 41 mp-es eredménnyel zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!