Sport

2014.06.22. 15:20

Hetedik a Sprint SC

Szombathely - Elismerésre méltó eredménnyel zárta a Sprint SC Szombathely gyermek korosztályú fiú röplabdacsapata a szezont.

Horváth Erika

A Sprint SC-ben alig több mint két éve kezdtek el foglalkozni a fiú röplabdás utánpótlás-neveléssel. A gyermek korosztályú csapatnak már tavaly is voltak szép eredményei akkor a 11. helyen zárták a bajnokságukat , és most megint sikerült előre lépni. Magyarósi Andrea csapata elődöntőt vívhatott az országos döntőbe jutásért. Végül is nem jártak sikerrel; a sprintesek nagyon nehéz csoportban csúsztak le a legjobb hat közé jutásról.

A négycsapatos elődöntőtornák során a Malév gárdáját kétszer is 3:0-ra verték. A csoport első két helyét megszerző Dunaferrtől és Szolnoktól ugyan kétszer-kétszer kikaptak, de a későbbi bajnok szolnokiak dolgát például igencsak megnehezítették a dunaújvárosi visszavágón, illetve a hazaiakkal is szoros szetteket vívtak. Szolnok Sprint 3:2 (22-25, 22-25, 25-14, 25-9, 15-8), Dunaferr Sprint 3:0 (25-22, 25-22, 25-20).

A Sprint SC csapata. Balról: Révi Botond, Konetsny Barnabás, Takács Barnabás, Pálóczi Máté, Koller Domonkos, Pálóczi Dávid, Szabó Ármin, Kovács Benedek. Elöl: Magyarósy Andrea (Fotó: Sprint SC)

A Sprint SC Szombathely együttese végeredményben a hetedik helyen zárta a 2013/2014-es gyermekbajnokságot. A csapat tagjai: Pálóczi Máté, Kovács Benedek, Konetsny Barnabás, Révi Botond, Pálóczi Dávid, Takács Barnabás, Koller Domonkos, Szabó Ármin. Edző: Magyarósi Andrea.

- A fiúk minden elismerést megérdemelnek, hiszen a bajnokságban csak három kiemelt és döntőbe jutott csapattól kaptunk ki. Fel tudtuk venni a versenyt a jóval kedvezőbb körülmények között és nagyobb támogatottság mellett készülő együttesekkel is - mondta az edzőnő.

A Sprint SC gyermek és serdülő csapata a győri Kisalföld Kupával zárta az idényt.

A négyes gyermek tornán két 3:0-s győzelemmel és egy vereséggel a Gödöllő együttese mögött a második helyen végeztek a vasiak. A serdülő tornán a szombathelyi csapatban gyermekkorúak is pályára léptek a hat együttes közül a negyedik helyet sikerült megszerezni. A csapat tagjai: Marsai Richárd, Pék Marcell, Karba Zsolt, Tancsics Milán, Újvári Tamás, Szabó Ármin. Edző: Magyarósi Andrea, Takács Zoltán.

A Szombathelyi Egyetemi SE közgyűlésén döntöttek arrók, hogy a következő idényben már nem indítanak felnőtt férfi csapatot az NB II-ben, viszont SZoESE-Sprint néven a junior és a serdülő bajnokságban is részt vesznek. Utóbbiban a gyermek korosztályból most kiöregedő sprintes gárda szerepel. Persze bárki csatlakozhat hozzájuk, aki kedvet érez a röplabdához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!