Sport

2014.06.02. 14:30

A Viktória játékosának rangos elismerése

Telki - A Viktória-Trend Optika FC női NB I-es labdarúgócsapatának osztrák légiósát, Heike Manhartot választották a 2013/2014-es szezon legjobb női játékosának.

Pum András

Hétfőn délben az MLSZ telki edzőközpontjában rendezték meg a RangAdó Díjátadó Gálát, az eseményen több kategóriában díjazták az elmúlt egy év legjobbjait. Korábban minden klub négy-négy szavazatot adott le, a csapatkapitány, a vezetőedző, a legfiatalabb és a legidősebb játékos is voksolt. Ezek alapján az NB I. legjobb edzője Kondás Elemér (Debrecen) lett, jelölt volt még Artner Tamás (Szombathelyi Haladás), Horváth Ferenc (Győri ETO). Az év játékosának a klubok a debreceni Szakály Pétert választották a szintén DVSC-s Kulcsár Tamás és a ferencvárosi Leonardo előtt. Az év felfedezettje Kalmár Zsolt (Győri ETO), jelölt volt még a 14 gólig jutó Radó András (Haladás) és Márkvárt Dávid (Pécs). Az év játékvezetője Andó-Szabó Sándor, rajta kívül Kassai Viktor és Erdős József kapott szavazatot. A szezon legsportszerűbb csapata az MTK. A szurkolók szavazatai alapján az év gólja az újpesti Kabát Péteré lett, és a drukkerek szintén őt láttak a bajnokság legjobb labdarúgójának.

Heike Manhart egy év alatt a Viktória vezéregyéniségévé vált (Fotó: Szendi Péter)

Az év női játékosa kategóriában óriási szombathelyi siker született, a klubok szavazatai alapján a Viktória osztrák válogatott légiósa, a tavaly nyáron Grazból igazolt Heike Manhart végzett az élen. Jelölt volt még Bíró Barbara (Újpest) és Zeller Dóra (FTC). Az év női felfedezettje Kaján Zsanett (FTC) lett, a viktóriás Magyarics Zoé és Szabó Viktória (FTC) előtt.

- Örültem, hogy egyáltalán bekerültem a legjobb három közé, de miután csak egy éve futballozom Magyarországon és légiós vagyok, előzőleg nem hittem, hogy engem választanak a legjobbnak - mondta a bajnokságban 21 meccsen 20 találatig jutó, mindössze 21 esztendős Heike Manhart. Nagyon boldog vagyok, nem is akarom elhinni, hogy nyertem. Köszönöm a klubnak és mindenkinek, aki segített abban, hogy idáig eljussak.

Noha Manhartnak több külföldi ajánlata is akadt, újabb egy évig a Viktóriában futballozik.

Huszonegy bajnokin 20 gólt szerzett a 21 esztendős osztrák légiós

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!