Sport

2014.07.16. 17:40

Nem bírtak a németekkel

Heraklion - A Váradi Benedeket nélkülöző magyar U20-as férfi kosárlabda-válogatott tízpontos vereséget szenvedett a németektől, és csak a 17 20. helyért folytathatja. Azért még maradt esély az A divízióban maradásra.

Horváth Erika

Magyarország–Németország 53-63 (12-11, 5-18, 15-6, 21-28).

Magyarország: Simon 3, Bazsó 3, Perl 10, Bognár 9, Molnár 6. Csere: Bakk 2, Sinkovits 3/3, Csákvári, Bán 13/3, Török 3/3, Garamvölgyi 1. Vezetőedző: Váradi Attila.

A sorozatterhelés (nyolc napon belül hetedik meccsét kellett játszania a csapatnak) sokat kivett a fiúkból és a kisebb-nagyobb sérülések sem kerülték el őket. Miután kétszer is beletérdeltek a combjába, a németek ellen az egyik kulcsjátékos, Váradi Benedek nem is tudta vállalni a játékot.

Bán Tibor volt a csapat legeredményesebbje 13 pontjával. Fotó: Szendi Péter

Fej fej mellett alakult az első negyed, a másodikban viszont egy 0-13-as rohammal állva hagyták a mieinket a palánk alatt eredményesebb németek, csupán öt pontot sikerült termelni ebben a tíz percben (17-29). Szünet után úgy tűnt, lehet akár még nagy fordulat is, főként miután 11 sikertelen kísérlet után Bán Tibor megszerezte a csapat első hárompontosát (29. perc: 30-35). Bakk Krisztián még 32-35-re is felhozta a gárdát, ám a befejező játékrészben már öt pontnál alább nem csökkent a különbség. A remény akkor úszott el végleg, amikor 49-60 után Perl Zoltán kihagyott egy duplát és egy triplát is, Molnár Márton pedig mindkét büntetőjét.

A négyes csoportban így Oroszország, Németország és Magyarország is két-két győzelemmel és egy-egy vereséggel zárt, ám csak az első kettő biztosította be helyét az A divízióban. A hármas holtversenyből a magyarok csúsztak a harmadik helyre, ami azt jelenti, hogy a 17–20. helyért folytatják – és csak a 17. nem esik ki a B divízióba. A következő ellenfél pénteken (11.30) Svédország; csak győzelem esetén marad lehetőség az utolsó eséllyel élni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!