Sport

2014.08.24. 18:31

Ezúttal Fajdek győzött

Varsó – Az olimpiai, és immár kétszeres Európa-bajnok Pars Krisztián ezúttal kikapott legnagyobb riválisától, a lengyel Fajdektől.

Horváth Erika

Az idei év legnagyobb atlétikai versenyén, a zürichi kontinensviadalon Pars Krisztián nagyszerű teljesítménnyel, 82,49 méteres új egyéni csúccsal védte meg Európa-bajnoki címét legnagyobb riválisa, a világbajnoki címvédő lengyel Pawel Fajdek előtt. Egy héttel az Eb után, szombaton Lengyelországban találkozott újra a két klasszis – a hazaiak tragikusan korán elhunyt olimpiai bajnok kalapácsvetőnője, Kamila Skolimowska emlékére rendezett versenyen.

Ezúttal a Zürichben alulmaradt Fajdekben égett a bizonyítási vágy, Krisztián kevésbé koncentrált. Két kísérlete érvénytelen lett, végül 78,56 méterrel szerezte meg a második helyet. Fajdek viszont parádézott; nem volt 80 méternél kisebb dobása, kétszer 83 fölé szállt a kalapácsa. Végül 83,48 méteres új lengyel rekorddal nyert – és átvette a vezetést az idei világranglistán Pars Krisztiántól. A két kalapácsvető idén kilencszer találkozott egymással, ötször a magyar, négyszer a lengyel nyert.

Férfi kalapács: 1. Pawel Fajdek (lengyel) – új lengyel csúcs, 2. Pars Krisztián (Dobó SE) 78,56, 3. Wojciech Nowicki (lengyel) 75,02, 4. Marcel Lomnicky (szlovák) 74,67.

E hét végén hazai környezetben versenyez Pars Krisztián, illetve a magyar atlétika élmezőnye. Pénteken és szombaton Debrecenben rendezik meg a Szuper Liga döntőjét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!