Sport

2014.08.07. 15:25

Magyar Kupa vasi csapatokkal

A hétvégén rajtol a labdarúgó Magyar Kupa főtáblája. A mezőnyben öt vasi csapat érdekelt, kettő közülük megyei rangadót (CVSE Sárvár) vív.

Tóth Gábor

A tavaly még az NB III-ban szereplő, idén viszont már a megyei I-ben rajthoz álló Körmend az NB II-es Gyirmótot fogadja. A megyei I. egyik élcsapata, a Celldömölk az NB III-ba frissen visszajutott Sárvárral játszik megyei rangadót. A megyei I. élmezőnyébe tartozó Répcelak az NB III-as Nagyatádot látja vendégül. Az ötödik vasi gárda, az NB I-es Haladás majd csak szerdán lép pályára, Dorogon (NB III.) próbálja meg kivívni a – kötelező – továbbjutást.

Sárvár–Répcelak megyei I-es derbi. A tavalyi szezonban Kovács Zsolt (balról) még répcelaki mezben harcolt, ám átigazolt Sárvárra, így Tancsics Zsolt (középen) és Nagy Dániel (jobbról) csapattársa lett. Fotó: Szendi Péter

Körmendi FC (megyei I.)– Gyirmót FC Győr (NB II.). Szombat, 17.00. Ifj. Molnár Károly: – Erősen átalakult keretünkkel a tisztes helytállás reményében lépünk pályára. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Gyirmót bajnokesélyes az NB II-ben, vagyis egy erős, képzett csapat vár ránk. Összeállítás: Bekre – Kurucz, Takács, Kósik, Balikó – Wágner, Makai, Török, Osvald – Kondor, Sipos.

Celldömölki VSE (megyei I.)–Sárvár FC (NB III.). Szombat, 17.00. – Koman Vladimir (CVSE): – Természetesen hazai pályán megpróbálunk jó játékkal előrukkolni, győzelemre törünk. Aztán majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle, mert ugye a párharc esélyese a Sárvár. Kezdőcsapatot még nem tudok mondani, mert több játékosom sérüléssel bajlódik, néhány futballistám szereplése pedig munkahelyi elfoglaltság miatt kérdéses. – Németh József (Sárvár): – A szezon első tétmeccsét játsszuk, a bajnokság főpróbáját tartjuk. Ennek megfelelően szeretnénk jól futballozni és továbbjutni. Minél tovább akarunk menetelni a kupában, a folytatásban jó lenne egy neves csapatot Sárvárra hozni. Persze tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Cell jó erőt képviselő, szervezett csapat. Várható összeállítás: – Osvald Márkó – (Osbáth) – Kovács Zs., Potyi, Csákvári, Ambrus – Tancsics, Máthé, Klauzer, Dallos – Devecsery, Koronczai (Osvald Márió).

Répcelaki SE (megyei I.)–Nagyatádi FC (NB III.). Vasárnap, 17.00. – Balassa Péter: – Az összeállítást csak közvetlenül a mérkőzés előtt jelölöm ki. Ugyanis egy átalakult, megfiatalított, teljesen új együttessel dolgozom – még tart a csapatépítés. Magam is kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek. Ugyanakkor szeretnénk kiharcolni a továbbjutást. Nem mi vagyunk az esélyesek, de a futballban bármi megtörténhet, főleg egy meccsen.

Dorogi FC (NB III.)– Szombathelyi Haladás (NB I.). Szerda, 17.00.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!