Sport

2014.09.11. 14:00

Műfüves pályát avattak Jánosházán

Jánosháza - Az elmúlt években jelentős fejlesztések történtek a jánosházi sportpályán. Legutóbb egy műfüves sportpályával gazdagodott a megye legfiatalabb városa.

Rékai Zoltán

Elkészült a legújabb jánosházi sportberuházás: a 40x20 méteres műfüves pálya. A létesítményt ünnepélyes keretek között V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára avatta fel.

A jánosházi pályaavatón Keresztes István (balról), V. Németh Zsolt és Marton Ferenc a gólvonalon vágta át a szalagot. Fotó: Rékai Zoltán

– A sportpályán nemcsak focizni lehet – fogalmazta meg avatóbeszédében V. Németh Zsolt. – Megtanulunk szabályokat követni, egymásra odafigyelni, s megtanuljuk legyőzni önmagunkat. A sportpályán barátságok születnek, tehetségek bontakoznak ki, és új lehetőségek nyílnak meg. A sport önbizalmat ad, küzdeni tanít, kitartásra és sportszerűségre nevel. Mozgás nélkül nincs egészséges test, játék nélkül pedig nincs egészséges lélek. Épp ezért elismerésre méltó, hogy Vas megye legifjabb városa nemcsak gazdaságára, oktatására és kultúrájára fordít figyelmet, de sportjára is, mondta az államtitkár.

– Ez a fejlesztés része egy folyamatnak – mutatott rá Marton Ferenc, a városi sportegyesület elnöke, a megyei közgyűlés alelnöke. – Az elmúlt években jelentős korszerűsítések történtek a sportpályán. Megvalósult a villanyvilágítás, megteremtették a pálya öntözésének feltételeit, büfé és fedett terasz épült. Most pedig a műfüves pálya bővíti tovább a lehetőségeket. Keresztes István polgármester szerint az önkormányzat számára is fontos a sport, amit az is bizonyít, hogy a 28 millió forintos beruházáshoz a város 8 millióval járult hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!