Sport

2014.09.15. 16:15

Szépen zárt Sákovics

Wiener Neudorf - Remekül szerepelt az év utolsó Super World Tour racketlon (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) versenyén Sákovics Péter: két arany- és egy ezüstéremmel tért haza Ausztriából.

Tóth Gábor

 

Sákovics Péter ismét nagy formában versenyzett (Fotó: Kívés István)

A Savaria Egyetemi Központ oktatója remek formában érkezett a háromnapos ausztriai erőpróbára, ennek megfelelően három kategóriában is rajthoz állt.

A verseny a szenior párosok (+50) küzdelmével kezdődött, amit Sákovics Péter magyar partnerével, Károlyi Tiborral nyert meg meglehetősen magabiztosan. Az elődöntőben 24 pontos különbséggel nyertek egy cseh páros ellen, majd a döntőben 8 ponttal szintén egy cseh duó ellen. Az egyéni +50-es kategóriában is érvényesítette a papírformát, simán nyert. A 16-os táblán német és román ellenfeleket legyőzve jutott a döntőbe, ahol régi riválisa, a német Volker Sach várta, de ő sem tudta megállítani a kiváló formában játszó Sákovicsot, 14 ponttal bizonyult jobbnak a szombathelyi sportember. Majd utoljára a +45-ös kategóriában is a döntőbe verekedte magát osztrák, cseh és magyar riválisokon át vezetett az útja. A fináléban azonban már nem volt esélye a győzelemre, mert a szám aktuális világbajnoka, Nándori Levente pihenten várta a +50-es döntő után mentálisan és fizikálisan is fáradtan érkező Sákovicsot, és 39 pontot vert rá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!