Sport

2014.11.02. 11:09

Csató Bélára emlékeztek

Szombathely – Jó hangulatú, jól szervezett röplabdatornával adóztak – immár 39. alkalommal – Csató Béla emlékének a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskolában.

Horváth Erika

Csató Béla, az iskola egykori tanára volt a szombathelyi röplabdázás meghonosítója. Nyugállományba vonulásáig, 1986-ig aktív szerepet vállalt a sportág és az iskolai tömegsport területén is. A tiszteletére életre hívott emléktorna 1975 óta mozgatja meg a röplabdázni szerető diákokat. Idén nemcsak a középiskolások, hanem általános iskolás csapatok is kaptak versenylehetőséget. A három nap alatt lebonyolított tornán összesen 22 csapat játszott a Kereskedelmi két tornatermében. A kilenc középiskolás lánycsapat közül a Kanizsa Dorottya Gimnáziumé volt a legjobb, míg a négy középiskolás fiúcsapat versengéséből a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium került ki győztesen. Kilenc általános iskolás lánycsapat nevezett, ebben a kategóriában a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium együttese nyert.

Középiskolás lányok: 1. KDG, 2. NLG, 3. Kereskedelmi. A mezőny legjobbjának Végh Júliát (Kereskedelmi) választották. Fiúk: 1. Jurisich, Kőszeg 2. KDG, 3. Tinódi, Sárvár. A mezőny legjobbja. Zsupos Zsolt (KDG). Általános iskolás lányok: 1. Bolyai, 2. Gothard, 3. Zrínyi. A mezőny legjobbja: Demény Liza (Bolyai).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!