Sport

2014.11.22. 19:26

Egis Körmend–Kaposvári KK: Ezúttal sem sikerült a Körmendnek

Az első félidő bénultsága után az utolsó negyedben mínusz húszról fordított a Körmend, de a végére elfogyott a hadra fogható keret, hiszen Ferencz négy hibával fejezte be, Popadics pedig kipontozódott. A higgadtabb Kaposvár megérdemelten nyert.

Németh Zsolt

Egis Körmend – Kaposvári KK 69–80 (8–19, 20–25, 23–15, 18–21)
Körmend, 1500 néző V: Pálla, Hegedűs, Kulcsár
KÖRMEND: LEMON 30/3, Sonyák, FERENCZ 13/9, Kolarics, Richards 6
Csere: Govens, Tóth 8, Popadics 4/3, Török 8, Doktor
Vezetőedző: Ante Perica
KAPOSVÁR: Fodor 5, RAIVIO 23/6, JANCIKIN 19/12, HENDLEIN 14, SPICA 14
Csere: Horváth, Gibson 5/3, Benke, Grebenár
Vezetőedző: Fekete Ádám
Az eredmény alakulása. 6. p.: 8-8. 8. p.: 8-15. 14. p.: 14-29. 18. p.: 22-38. 25. p.: 35-55. 30. p.: 51-59. 33. p.: 63-62. 39. p.: 69-78.
Kipontozódott: Popadic 37. p., ill. Horváth 35. p., Fodor 38. p.

A kaposváriak a hétközi fordulóban egy hazai győzelemmel igyekeztek elfelejteni a jászberényi súlyos vereséget, a hazaiak viszont egy bajnoki és egy EuroChallenge hazai vereség árnyékéban készültek a találkozóra. Az árnyék nem is tűnt el, mert sokkal jobb játékkal kezdtek a vendégek. Míg a hazai akciók általában Richardsnál elakadtak, addig a másik oldalon mindig volt befejező ember. Ferencz két hármasa ellenére is tíz perc alatt tizenegy pontos előnyt gyűjtött a Kaposvár.

Fotó: Unger Tamás

A második etapban tovább nőtt a különbség. Amíg a Körmend játéka egyre görcsösebbé vált, addig a vendégek egyre felszabadultabban játszottak, néhány látványos megmozdulás is belefért náluk. 16 pontra hízott a Kaposvár előnye, ami a nagyszünetre is megmaradt. A harmadik negyed közepén Lemon adta bele minden indulatát egy hatalmas zsákolásba, és mint ha ez lett volna az ébresztő, vagy még inkább a görcsoldó a Körmendnek, elkezdett szűkülni a különbség. Richards és Govens ekkor már a padon ült, előbbi cseréjénél, amikor Török jött be helyette, elismerően tapsolt a hazai publikum. Tóth utolsó pillanatban szerzett pöcijével csak nyolc volt közte.

Az utolsó tíz percben folytatódott a fellángolás. Lemon volt a vezér, de minden pályán lévő hazai játékos fogát összeszorítva küzdött, aminek meg is lett az eredménye. A Kaposvár elbizonytalanodott, Popadics hármasával már a Körmendnél volt az előny. 35-55-ről 63-62-re hozta a meccset a hazai csapat, ám ekkor több hiba csúszott a támadójátékba, a kaposváriak viszont megnyugodtak, és újra növelték előnyüket. A hazaiaknál ekkor megint sorra maradtak ki a dobások, nem volt elég a tíz perces roham mínusz húsz után.

Mestermérleg:

Ante Perica: – Gratulálok a Kaposvárnak, megérdemelten győztek. Az első félidőben nem tudtunk koncentrálni a játékra, nagy nyomás alatt játszottunk és nem volt egyetlen húzó emberünk sem. A második félidőben Lemonnak sikerült ezt levetkőznie, ami kihatott a többiekre is. Minden erőt megmozgattak a fiúk, hogy eltüntessük ezt a különbséget, de végül ez nem lett elég ahhoz, hogy győzzünk.

Fekete Ádám: – Az első félidőben extrán játszottunk, csapatként védekeztünk és támadtunk is, megtaláltuk az ellenfél gyenge pontjait. Türelmesen játszottunk, amiért nagyon büszke vagyok a csapatra. Volt egy hullámvölgyünk, ami természetes, hiszen fáradtak voltunk, de aztán ismét nagyot küzdöttünk, csapatként nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!