Sport

2014.11.04. 18:52

Győzelemmel kezdett az EuroChallenge-ben a Körmend

Jelentős hátrányból jött vissza az első félidőben, és a végén is a hazaiaknak állt a zászló, de egy 9-0-s etappal a maga javára fordította a mérkőzést és győzött a komoly erőt képviselő Lukoil ellen az Egis Körmend.

Németh Zsolt

 

EuroChallenge mérkőzés, Szamokov (Bulgária), 300 néző V: Maliszewski (len), Jeanneau (fra), Nedovic (szlo)

LUKOIL: CURRY 14/9, Smith 6, Minkov 14/6, Banev 2, THOMAS 33/6

Csere: Larson 2, Fransis, Gruev, Veselinov 4/3

Vezetőedző: Jovica Arsics

KÖRMEND: LEMON 20/3, Popadics 2, FEZENCZ 20/15, Török 4, Kolarics 2

Csere: Govens 2, RICHARDS 28/6, Tóth 2, Sonyák, Sömenek

Vezetőedző: Ante Perica

Az eredmény alakulása. 3. p.: 6-9. 9. p.: 24-11. 13. p.: 27-25. 19. p.: 37-38. 23. p.: 38-53. 27. p.: 45-58. 34. p.: 66-65. 37. p.: 75-71.

Kipontozódott: Govens 38. p., Minkov 40. p.

Ryan Richard 28 pontjával és hét lepattanójával sokat tett a körmendiek sikeréért (Fotó: Katona Tibor)

Török Rolland számára ismerős volt a hely, hiszen ő a nyáron a román válogatott tagjaként részt vett itt egy nemzetközi tornán. Ezúttal klubcsatával érkezett a bolgár fővárostól 60 kilométerre lévő Szamokovba, ahol a szófiai klub az EuroChallenge mérkőzéseit rendezi. A saját csarnokuk ugyanis csak 550 néző befogadására alkalmas. A településtől délre hatalmas hósipkás hegyek határozzák meg a táj képét, és az utcán megmaradt hókupacok emlékeztetnek arra, hogy itt már volt kétnapos havazás is ezen az őszön. A csarnokban viszont forró volt a hangulat. Az várható volt a vendéglátóktól, hogy nagy iramot diktálnak majd. Az elején azonban tartotta a lépést a Körmend, sőt vezetett is három ponttal. Innen aztán egy 8-0-s rohanással elléptek a házigazdák Thomas vezérletével, aki megállíthatatlannak tűnt. A negyed vége előtt 13 pontos hátrányban voltak a piros-feketék, de a kisszünet után Richards megrázta magát, és szórni kezdte a pontokat, ráadásul a hazai centerek vészesen gyűjtötték rajta a személyi hibákat. Ferencz Csaba és Walter Lemon is beállt a pontszerzők sorába, és a félidő végére a Körmend kitette az indexet a megzavarodó hazaiaknak. Öt ponttal volt előrébb az MTE. Aztán tízzel még ezt is megfejelték Ferenczék. 38-53-nál, tekintélyes vendégelőnynél kért időt Arsics mester. A szó hatott, mert lassan közelebb zárkózott a Lukoil és Minkov az utolsó pillanatban hat pontra zárkóztatta övét a negyedik negyedre. Az újra feléledő Thomas nem nyugodott bele a hátrányba és a feljavuló Curry valamint Minkov támogatásával meg is fordították az állást a hazaiak. Alig több, mint két perc volt hátra, Curry három büntető értékesített, néggyel voltak előrébb a vendéglátók, de a Körmend elővette jó védekezését és bedeszkázta a gyűrűt. Hét pontot termelve megfordította az állást, a hazaiak mínusz háromnál két triplát is kihagytak. A kegyelemdöfést három másodperccel a vége előtt Ferencz két triplája adta meg. Remekül kezdte a EuroChallenge sorozatot az Egis Körmend.

Walter Lemon 20 ponttal 7 lepattanóval és 5 gólpasszal vette ki a részét a győzelemből  (Fotó: Koppán Viktor)

Mestermérleg:

Jovica Arsics: – Nem tudtunk zavartalanul készülni erre a mérkőzésre és túl sok időnk sem volt. Az első félidőben nem figyeltünk kellőképpen a lepattanókra, emiatt elfogyott az előnyünk, sőt komoly hátrányba kerültünk. Sok büntetőt és könnyű mezőnydobást hibáztunk. Ez csak az első meccs volt, megpróbálunk jobban játszani a következő ötön.

Ante Perica: – Az első negyed után nem álltunk jól, rendeztük a játékunkat, sikerült is előnyhöz jutnunk. Kicsit meglepett, hogy leginkább mi irányítottuk a játékot, hiszen egy nagyon erős ellenfél vendégei voltunk, ahol több válogatott és négy jó külföldi játszik. Persze nem szabad elszállnunk a győzelem miatt. Fontos és nehéz mérkőzés vár ránk szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!