Sport

2014.11.16. 16:10

Szünet után beindult a Viktória-henger

Szombathely - Győzelemmel debütált a Viktória kispadján Bánfalvi Attila. A vasi csapat 5-1-re verte a Feminát.

Pum András

Viktória-Trend Optika FC -Femina 5-1 (1-1). Szombathely, 60 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács B.

Viktória: Dömsödi Kun, Ferencsik, Marsai, MAGYAR HARSÁNYI, MANHART, MAGYARICS Széles (Csidei, 55.), SZAKONYI, DÉNES (Kiss Zs., 80.). Edző: Bánfalvi Attila.

Femina: MOLNÁR Gyöngyösi (Lukács, 77.), Szeitl, Beke, Lengyel (Görög, 46.) Bernhardt Bernadett, Horváth H., Szekér, Balogh (Laky, 70.) Bernhardt Barbara, Török. Edző: Herczku István.

A szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést, az első tíz percben Széles, majd Dénes lövésénél kellett nagyot nyújtózkodnia a vendégkapusnak. A 18. percben Manhart sarokkal ugratta ki Dénest, aki kicselezte a kapust, és nyolc méterről a kapuba helyezett (1-0). Támadásban maradt a vasi csapat, így derül égből a villámcsapásként egyenlített a Femina. A 36. percben egy védők mögé belőtt labdát Szekér 15 méterről a kifutó kapus felett emelt a hálóba (1-1). Szünet után jobban kezdett a Femina, okkal kiabálta a hazaiak csapatkapitánya, Ferencsik, hogy Ébredjünk már fel! . Az 56. percben Dénes bal oldali beadását Szakonyi becsúszva, három lépésről kotora a hálóba (2-1). Hat perc múlva Magyarics viharzott el a bal szélen, és a kapust is kicselezve éles szögből a bal sarokba helyezett (3-1). Eldőlt a meccs, a Femina láthatóan feladta a küzdelmet. A 65. percben egy balról belőtt labdát a védőjét megelőző Szakonyi hat méterről először a jobb kapufára lőtte, a kipattanót a jobb sarokba vágta (4-1). A 78. percben Dénes bal oldali beadását Szakonyi hét méterről lőtte a kapu közepébe (5-1).

A Viktória a második félidő első negyedóráját leszámítva fölényben futballozott, ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Bánfalvi Attila: - Határtalan lelkesedéssel futballoztak a lányok, büszke vagyok rájuk, valamennyiükkel elégedett vagyok A játékban ugyan akad javítanivaló, de ez egy hosszabb folyamat lesz.

További eredmények: Szeged Astra 0-3, Újpest Dorog 2-4, MTK FTC 3-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!