Sport

2014.11.25. 17:34

Vb Gadó Andrással - Két egyéni csúcsot is sikerült megdöntenie

Miami – Jó teljesítménnyel rukkolt elő a Galaxy Fitness-Concordia Trans versenyzője, Gadó András az USA-ban rendezett WPC erőemelő világbajnokságon.

Tóth Gábor

Az Amerikai Egyesült Államok, Miami adott otthont az idei WPC profi erőemelő világbajnokságnak. Az év egyik legrangosabb eseményén Gadó András, a Galaxy Fitness-Concordia Trans versenyzője képviselte a vasi színeket. A szombathelyi erős ember a 100 kilós súlycsoport kilenc versenyzőt felvonultató mezőnyében lépett közönség elé. Guggolásban 310, fekvenyomásban 212,5, felhúzásban pedig 270 kilóig jutott. A 792,5 kg-os összteljesítmény a 8. helyhez volt elegendő.

Fotó: A szerző

– Jobb eredményben, helyezésben bíztam, de nem lehetek igazán elégedetlen – értékelt Gadó András. – Annak nagyon örülök, hogy fekvenyomásban és felhúzásban is egyéni csúcsot döntöttem. Mindezt úgy, hogy vállsérüléssel bajlódtam. Guggolásban viszont elmaradtam az általam várttól: 340 kiló ugyanis az egyéni csúcsom. Mimaiban 320 kilóval is guggoltam, de túl szigorú volt a bíró, nem ítélte érvényesnek a gyakorlatomat. Érdekesség, hogy az eredményemmel a 110 és a 125 kilós súlycsoportban is jóval előrébb végeztem volna a nyolcadik helynél. Ez is jelzi, hogy az én súlycsoportomban elég erős a mezőny – csak igazán kiugró teljesítménnyel lehet odaérni a legjobbak közé. Nem tehetek mást, dolgozom tovább. De most egyelőre pihenek, hiszen véget ért ez a nagyon fárasztó versenyszezon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!