Sport

2014.12.02. 20:35

Ökölvívó ob kőszegiekkel, szombathelyiekkel

Kecskemét – Szerdától szombatig rendezik a férfi felnőtt országos ökölvívó-bajnokságot. A mezőnyben természetesen ott vannak a vasi bunyósok.

Tóth Gábor

Mintegy 40 klub 130 versenyzőjének részvételével kezdődik ma Kecskeméten a férfi ökölvívó országos bajnokság, amelynek döntőit szombaton rendezik. Kovács László szövetségi kapitány tájékoztatása szerint különösen a felsőbb súlycsoportokban lesz népes a mezőny, még a +91 kilóban is 18 nevezés érkezett.

A szakember úgy véli, a verseny azért is fontos, mert megmutatja, hogy a legjobbak hol tartanak a felkészülésben a kiemelt jelentőségű 2015-ös év előtt. Jövőre ugyanis három világversenyt is rendeznek: Európa-bajnokságot, Európa Játékokat és az olimpiai kvalifikációs világbajnokságot. Várhatóan komoly presztízsmeccsekre is sor kerül a viadalon, 81 kilóban például Hámori Ádám és Harcsa Norbert teljesítményére figyel a szakma. Az ob első három napján, szerdán, csütörtökön és pénteken is 16 órakor kezdődik a program a Messzi István Sportcsarnokban, míg a szombati finálék a Sport televízió kamerái előtt 13 órakor rajtolnak.

A Haladás VSE négy bunyóst indít az ob-n: Darmos József 91, Hrabovszki Zoltán és Nagy László +91, míg Kovács László 69 kilóban teszi próbára a tudását.

– Kovács számára tapasztalatszerzés lesz a torna, Darmost, Hrabovszkit és Nagyot viszont egyaránt dobogóra várom – fogalmazott határozottan Zámbó József, a HVSE trénere.

A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület öt versenyzőt nevezett: Tóth József (69 kg), Krajcár Tamás (75 kg), Németh Gábor (75 kg), Bugyik Imre (81 kg), Hámori Ádám (81 kg).

– A felkészülésünk nem volt éppen zökkenőmentes, de így is két-három éremre számítok a fiúktól – árulta el Varsányi Áron, a kőszegiek edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!