Sport

2015.01.27. 15:17

A Körmendnek extrák kellenek a Kecskemét ellen

Körmend – A 14. fordulóból elmaradt mérkőzését pótolja szerdán 18 órától az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapata. A piros-feketék a tabella harmadik helyén álló KTE-Duna Aszfalt együttesét fogadják.

Németh Zsolt

Az év elején a Városi Fúvószenekar újévi koncertjének adott otthon a körmendi sportcsarnok, emiatt halasztották el ezt a találkozót. Ferenczék a szezon nyitófordulójában szerepeltek Kecskeméten és csak hosszabbításban maradtak alul. A KTE azóta is mindössze három vereséget számlál, ezek közül kettőt is a Soprontól szenvedett el, egyet pedig a Pécs otthonában. Déri Csaba együttese vasárnap kikapott Szombathelyen, de hazai pályán ebben az évben még veretlen. Kérdés, hogy miként sülnek a dobások a Kecskemét ellen, hiszen a vendégek a második legkevesebb pontot kapták eddig a hazai élvonalban. Átlagban mindössze 71,5-et mérkőzésenként. Ebben csak a paksiak mutatója jobb, ők átlagban 70 alatt vannak két tizeddel.

– Nagyon tisztelem azt, ami az elmúlt években Kecskeméten történik. Példás, precíz elvek alapján építenek csapatot, tudatosan foglalkoznak a fiatalokkal, aminek az eredménye egy igazán komoly csapat – mondta a találkozó előtt Déri Csaba, a Körmend vezetőedzője. – Ezzel együtt le kell győznünk őket, hiszen nekem – a klubvezetéssel összhangban – kitűzött célom, hogy kiszolgáljuk a közönségünket és visszaállítsuk a körmendi hazai pálya tekintélyét. Minél előbb újra el kell foglalnunk azt a helyet a magyar kosárlabdában, ami méltó a csapat több mint fél évszázados történetéhez és eredményeihez. Jelenleg nem tartunk ott, ahol a hagyományaink alapján lehetnénk. De minden nap azért dolgozunk, hogy ezen változtassunk, hogy felzárkózzunk a szurkolók igényeihez és a klub által nyújtott feltételekhez. Vannak kisebb problémák, apróbb sérülések, de ezekkel nem szeretnék foglalkozni, mindenki kész lesz a játékra – tért át a mérkőzésre a vezetőedző.

Ryan Richardsén (balról, 1) kívül több extra teljesítményre is szükség lesz a Kecskemét ellen. Mellette William Walker, Török Rolland (14), Charles Burgess (takarva), Ferenc Csaba Fotó: Szendi Péter

– Érkeztek hírek arról, hogy a vendégeinknél sem mindenki egészséges, de mi a teljes kecskeméti keret ellen készülünk. Minden tudásunkra szükség lesz a remélt sikerhez, mert jelenleg a Kecskemét szervezettebb kosárlabdát játszik. Hosszabb ideje dolgoznak együtt, abban a gárdában több munka van, mint a miénkben. Éppen ezért néhány kiemelkedő egyéni teljesítmény is kell ahhoz, hogy újabb győzelemnek örülhessünk. Richards mellett még több játékosomnak is extrát kell nyújtania, és számítunk szurkolóink támogatására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!