Sport

2015.02.17. 16:09

Birkózás: Wittmann Kristóf az U23-as Eb-csapatban

Szigetszentmiklós – Mindhárom színű éremből jutott a Haladás VSE birkózóinak az U23-as szabadfogású országos bajnokságon.

Timár Gergely

Az U23-as szabadfogású országos bajnokságon 77-en léptek szőnyegre, nem hiányoztak a Haladás VSE versenyzői sem. Ez a viadal döntött a március 24–29-én, Lengyelországban rendezendő korosztályos Európa-bajnokság magyar válogatottjáról is – a győztesek kerülhettek be az Eb-csapatba. Ez Veréb István tanítványai közül a 18 esztendős Wittmann Kristófnak sikerült, aki a 97 kilóban százszázalékos teljesítménnyel szerezte meg az aranyérmet.

A HVSE U23-as országos bajnokságon érmes birkózói. Balról: Varga Ádám, Ligeti Richárd, Veréb István edző és Wittmann Kristóf. Fotó: Timár Gergely

Mindhárom ellenfelét technikai tussal verte, egyetlen akciópontot sem értek el ellene. Ugyanebben a súlycsoportban a körmérkőzés során Varga Ádám szerezte meg az ezüstérmet két győzelemmel és egy vereséggel. A 74 kilós Ligeti Richárd bordatöréssel bajlódva is klubja rendelkezésére állt, csak a későbbi győztes vasasos Szabó Noétól kapott ki, ezen kívül három győzelmet jegyzett a 12 fős mezőnyben – végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A 125 kg-osoknál Mihály Soma ötödik lett.

Ugyancsak Szigetszentmiklóson a kadetok számára megrendezték az év első rangsorversenyét. A HVSE birkózói közül Török Szilveszter szerepelt a legjobban, három győzelemmel és egy vereséggel bronzérmes lett a 76 kilós súlycsoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!