Sport

2015.02.17. 15:53

Bravúros VSA - idegenben győzték le az éllovast

Veszprém, Szombathely – Nagy fegyvertényt hajtott végre a Vasi Sport Akadémia-Sportiskola NB II-es női röplabdacsapata azzal, hogy idegenben győzte le az eddig veretlen Veszprémet. A SZoESE-HVSE viszont nyerhető meccset bukott el.

Szendi Péter

Veszprémi Egyetemi SC– Vasi Sport Akadémia-SI 0:3 (-24, -18, -25).

Veszprém, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Sántosi, Csordás.

VSA-SI: Varga, TÓTH, FAZEKAS, Végh, Kiss, BOKOR. Csere: Pászthory (liberó), Farkas (liberó), Varga R., Horváth D., Horváth Z., Dabronaki, Kalcsics, Horváth A. Edző: Mucsi Péter.

Fazekas Szilviának (14) nagy szerepe volt a VSA bravúros győzelmében. Jobbról Kiss Brigitta (12). Fotó: Szendi Péter

A tabellát veretlenül vezető Veszprém otthonában vívta a második helyen álló VSA a nyugati csoport 14. fordulóbeli rangadóját. Az első játszma közepén néhány ponttal még a hazaiak vezettek, de óriási akarattal, Fazekas Szilvia parádés nyitásaival fordítottak és szettlabdához jutottak a szombathelyiek. A játékrésznek Végh Júlia ásznyitása vetett véget (24-26). A Veszprémnek nem volt módja felocsúdni, mert jó támadásokkal, taktikus nyitásokkal végig a kezében tartotta a második szettet a vasi alakulat (18-25). A harmadik játszma viszont ismét óriási küzdelmet és izgalmakat hozott. A végjátékban először a vendégeknek, majd a hazaiaknak állt a zászló. Aztán Fazekas nyitásaival mérkőzéslabdához jutott a VSA; az elsőt még nem, de a másodikat sikerült kihasználni (25-27).

Mucsi Péter: – Bebizonyították játékosaim, hogy a nehézségeinken felül tudnak emelkedni, és kitűnő, taktikailag érett játékkal sikerült legyőzni a jól játszó Veszprémet.

Junior: 3:0 (23, 18, 17).

SZoESE-Haladás VSE– Közgáz SC és DSK 2:3 (-18, -21, 24, 19, -4).

Szombathely, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Pelikán, Barabás.

SZoESE-HVSE: Horváth M., Szalontai P., Simon F., Szalontai E., Németh E., Halmosi. Csere: Nagy (liberó), Erdősi, Baukó. Edző: Bodzer Attila.

A szombathelyiek a tabellán harmadik Közgázt látták vendégül. Egy remek szervasorozattal 5-1-re megléptek a fővárosiak, és már nem sikerült utolérni őket (18-25). A második szett hasonló forgatókönyv szerint szintén a vendégek sikerét hozta (21-25). A harmadikban azonban fordult a kocka, a közgázosok nem tudták megfékezni az egyre jobban játékba lendülő, ponterősen támadó Erdősi Grétát (26-24). Hosszú labdameneteket, látványos játékot, edzői taktikai csatát hozott a negyedik játszma. A hazaiaknál mindig akadt olyan játékos, aki továbblendítette a csapatot. Végül a jobban koncentráló SZoESE egyenlített (25-19). Innen viszont összeomlott a szombathelyiek játéka, megfelelő nyitásfogadás híján a továbbiakban nem tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát (4-15).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!