Sport

2015.02.18. 15:43

Darts: Népes mezőny, sok szép vasi eredmény

Szombathely – Két napig a dartsé volt a főszerep a Savaria Plázában. Nagy sikert arattak a Szombathelyi Darts Club rendezvényei.

Tóth Gábor

Pénteken a területi bajnokság 18. fordulójában 33 versenyző tette próbára a tudását. Neveztek többek között zirci, győri, veszprémi, budapesti dartsosok is. Az erős mezőnyben a hazai színeket képviselő Kozmor József (Szombathelyi DC) felküzdötte magát a dobogó második fokára.

Szombaton délelőtt a darts diákolimpia megyei döntőjét bonyolították le a szombathelyi DC munkatársai. Három korcsoportban összesen 34-en indultak. A színvonalra jellemző, hogy a III-IV. korcsoport győztese, Kozmor Dániel a délutáni felnőtt versenyen az előkelő ötödik helyet szerezte meg, míg az V-VI. korcsoport bajnoka, Farkas Dániel a felnőttek között második lett. Az I-II. korcsoportban egy versenyen kívül induló, a még óvodás korú kisfiú, Kerecsényi Gábor hívta fel magára a figyelmet. Remek versenyzéssel a második helyet szerezte volna meg, ha indulhatott volna – mindenesetre kiérdemelte a verseny rendezőinek a különdíját.

Szombaton délután a már említett felnőtt versennyel, a városi bajnokság második fordulójával folytatódott a dartsos hétvége rekord mezőny, 58 induló részvételével. Így csak a selejtező után alakult ki a 32-es főtábla – ahol már egyenes kieséses rendszerben zajlottak a küzdelmek. A végső győzelmet Kozmor József szerezte meg.

Területi darts liga, 18. forduló: 1. Székely Pál (Soul DC, Budapest), 2. Kozmor József (Szombathelyi DC), 3. Kaufmann Krisztián, Kőműves Sándor (mindkettő Wings DC, Zirc).

Városi bajnokság, 2. forduló: 1. Kozmor József, 2. Farkas Dániel, 3. Mányoki Krisztián, Szűcs Károly.

Diákolimpia, megyei döntő, I–II. korcsoport, fiú: 1. Lakner Dávid (Bercsényi), 2. Kemény Nikolasz (Paragvári), 3. Hende Szabolcs (Bercsényi).

Lány: 1. Maizner Zsanett (Bercsényi).

III–IV. korcsoport, fiú: 1. Kozmor Dániel (Apponyi, Gencsapáti), 2. Kolozsvári Zsolt (Somogyi, Körmend), 3. Poór Gergő, Toplak Bálint (Bercsényi).

Lány: 1. Molnár Nina (Bercsényi), 2. Misik Lili (Bercsényi), 3. Maizner Alexa (Bercsényi).

V–VI. korcsoport: 1. Farkas Dániel (Műszaki), 2. Pintér Patrik (Műszaki), 3. Rajczi Nándor (Horváth B.).

A hétvégén, szombaton indul a nemzeti csapatbajnokság. Mivel a Szombathelyi DC új klub, a legalacsonyabb szinten, a III. osztályban állhat rajthoz. Az első fordulónak a Savaria Plaza ad otthont. A szombathelyiek mellett zirci, keszthelyi és zalaegerszegi gárda is próbára teszi a tudását. A verseny 10 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!