Sport

2015.04.14. 17:13

Súlyemelők Eb előtt - Baranyai csütörtökön, Bazsó és Vaspöri pénteken versenyez

A súlyemelők Grúziában zajló Európa-bajnokságán Baranyai János és Bazsó Bianka képviseli a Haladás VSE-t.

Timár Gergely

Már az elmúlt szombaton megkezdődött Tbilisziben az Eb 38 ország 96 női és 136 férfi emelőjének részvételével. A hét magyar közül Soóky Gergely már végzett, a 62 kg-os győri versenyző 269 kilós összteljesítménnyel a kilencedik helyen zárt. A női 63 kg-ban induló Nagy Nikoletta szerdán lép dobogóra.

A Haladás VSE két válogatottja közül Baranyai János a hétfői csoporttal utazott el, ő csütörtökön, a 85 kg-os súlycsoport B csoportjában délelőtt szerepelhet. Mint a 30 esztendős versenyző elutazása előtt elmondta, sérülésmentesen vészelte át a felkészülést, és a három héttel ezelőtti Savaria Kupa után – ahol hat jó gyakorlattal 333 (150, 183) kilogrammot teljesített – még jobb formában érzi magát. Elsősorban szakításban szeretne még srófolni az eredményén, azzal talán a nyolcadik hely környékén lehetne végezni.

Bazsó Bianka a +75 kg-ban indul

Bazsó Bianka a szerdai, utolsó „transzporttal” utazik Tbiliszibe. Antalovits Ferenc 27 éves tanítványát eredetileg a 75 kilós súlycsoportba nevezték, ám az utolsó pillanatban sikerült a +75-be átsorolni; ott kevesebben indulnak és nagyobb lehet az esély. Szintén a B csoportban kapott helyet, a versenye pénteken délelőtt lesz. A felkészülésében végig zavarták csuklófájdalmai; 210 kiló körüli összeredményre számít, ami a 8–11. helyre lehet elég.

Indulhat az Eb-n a Szombathelyen nevelkedett és élő, de már a Kecskemét színeiben versenyző Vaspöri Gábor is. A rutinos, 31 éves súlyemelő a Savaria Kupán mutatott teljesítményével (335 kg) kapta meg a bizalmat Ördögh István szövetségi kapitánytól, és a tisztes helytállásban bízik. Vaspöri pénteken délelőtt a 94 kg-os súlycsoportjának B csoportjában szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!