Sport

2015.06.09. 14:15

Ezüst a szkander Eb-ről

Értékes ezüstéremmel tért haza a bulgáriai szkander Európa-bajnokságról a szombathelyi Temesvári Zsolt.

Tóth Gábor

A bolgár fővárosban 27 ország 1200 sportolója tette próbára a tudását. A népes, erős mezőnyben természetesen ott volt Temesvári Zsolt, aki egyedül képviselte a vasi színeket. A szombathelyi sportember a mozgássérültek között, +90 kilós súlycsoportban, bal kezes, álló kategóriában versenyzett – itt öten mérkőztek egymással. A szombathelyi szkanderos – aki magyar bajnoki címével kvalifikálta magát az Eb-re – először ukrán, majd magyar ellenfelet győzött le, a döntőben viszont nagy csatában kikapott török riválisától, így ezüstéremmel zárta az Eb-t.

Temesvári Zsolt a második Eb-ezüstérmével pózol (Fotó: Szabó János)

– Február óta vagyok edzésben, áprilisban volt az ob, utána nem pihentem, egyből nekikezdtem az Eb-felkészülésnek, heti négy-öt napokat tréningeztem – árulta el Temesvári Zsolt. – Így jó erőben, jó formában érkeztem az Eb-re. Sajnos a döntőben alulmaradtam, nagyon erős volt a török srác, ráadásul a kezemet is meghúztam. Most adok magamnak egy, maximum két hét pihenőt, aztán dolgozok tovább. Nagy álmom, hogy kijussak a szeptemberi világbajnokságra, amit Malajziában rendeznek – az eredményeim már megvannak hozzá, tulajdonképpen pénzkérdés a részvételem. Ugyanis még soha nem versenyeztem vb-n. Eb-n egyébként már négyen is jártam, most szereztem meg a második ezüstömet.

A magyar paralimpiai szkanderválogatott két arany-, három ezüst- és három bronzéremmel tért haza Szófiából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!